7 triků do koupelny, díky kterým vyhodíte chemické čističe a ušetříte mnoho peněz

0
(0)

Tomáš , 29. 05. 2019

Koupelna každé domácnosti je místem, které je nejčastěji vystavováno vlhkosti a velkým změnám teploty. Díky tomu se stává místem, kde se tvoří mnoho bakterií. Úklid koupelny nikdy nebylo nic snadného ani rychlého. Proto pro vás máme tyto triky, které vám úklid koupelny usnadní a hlavně nemusíte již používat žádné chemikálie a hotovo budete mít za chvíli. 

Úklid bez chemikálií

Na úklid plný zápachu chemikálií a drhnutí můžete ihned zapomenout. S plátkem citronu, jedlou sodou a několiak dalšími ingrediencemi vyčistíte vše v koupelně i ve zbytku domácnosti rychle a snadno. 

Zářivá bělost

Trápí vás žluté místa a bakterie ve sprchovém koutě, na toaletě nebo na umyvadle? 

Smíchejte: 

  • 4 litry teplé vody
  • polovinu šálku octa
  • skleničku alkoholu

Ingredience promíchejte a vzniklou směs naneste na potřebná místa. Směs nechte působit 15-25 minut. Následně místa omyjte vodou a uvidíte tu proměnu. 

Kohoutky a rez

Rez je na první pohled něco hrozného, ale zbavit se ji můžete velmi snadno. místo, kde se rez objevila posypejte solí a polijte citronovou šťávou. Směs nechte na místech se rzí působit během noci a ráno kohoutek opláchněte vodou. 

Zrcadlo

Pokud nemáme po ruce správný leštící přípravek nebo se chceme vyhnout chemikáliím, které to zvládnou, sáhněte po peroxidu vodíku a jedlé sodě. Obě ingredience smcíhejte a pomocí rozprašovače naneste na zrcadlo. Následně zrcadlo omyjte houbičkou.

Sprchová hlavice

Mnoho z nás čelí rpoblému s tvrdou vodou a proto na sprchové hlavici vzniká vodní kámen. Pokud se vodního kamene chcete zbavit, stačí nalít ocet do sáčku a ten obvázat kolem hlavice. Dále nechte ocet působit na vodní kámen nejméně 2 hodiny a poté hlavici opláchněte. Uvidíte, že vodní kámen zmizel.

Strop

Jestliže vás na stropě v koupelně trápí fleky a prach potřebujete k tomu směs vody a octa v poměru 1:1. Plochý mop namočte do této směsi a pomocí mopu umyjte strop. Pro jistotu použijte brýle, aby vám ocet nenakapal do očí během čištění stropu. 

Toaleta

Na vyčištění toalety potřebujete jen 10 ml teplé vody, 2 g citronové šťávy a 3 g jedlé sody. Ingredience promíchejte a směs použijte na vyčistění okraje toalety. Nechte směs působit cca 2 hodiny a poté vydrhněte kartáčem. Tento trik vám pomůže i s nehezkým kroužkem ve spodu toaletní mísy.