Jak zhubnout? Toto je 10 nejefektivnějších cviků, které odbourají tuk z oblasti bříška

0
(0)

Tomáš , 31. 05. 2019

Větší bříško dokáže ženě nadělat velké problémy. Nejen, že nevypadá dobře, ale také může způsobit vážné zdravotní problémy. Pokud bydlíte ve velkém městě a nemáte možnost se chodit procházet, máme pro vás tipy na domácí cviky.

Jak cvičit a zhubnout?

Novoroční předsevzetí stále platí a proto zapojte cvičení do vašeho každodenního života. Pár minut denně vám pomůže nastartovat všechny svaly a vyformovat dokonalou postavu. Ke cvičení si navíc dopřejte stravu bohatou na ovoce, zeleninu či bílkoviny.

Tyto cviky vám pomohou do léta zhubnout, nabrat svalovou hmotu a dopracovat se k vytoužené postavě. Navíc předejdete i zdravotním problémům. Stačí cvičit párkrát do týdne a v létě budete se svou postavou spokojená.

Kliky

Push-up nebo také "kliky" nepatří mezi nejjednodušší, ale procvičí břišní svaly a samozřejmě svaly rukou. Zlepší se vaše celková fyzická kondice.

Jak na to?

Dejte se na čtyři a zůstaňte opřené o kolena. Ruce dejte na šířku ramen a pomalu se snižujte dolů. Stačí začít ženskými kliknutími a to znamená na kolenou. Když jdete dolů, jděte pomaleji a když se na rukou budete zvedat, měl by to být rychlejší švih.

Angličáky

Burpee nebo slovenské "angličáky" jsou náročnější cvik, který má několik fází. Pomáhá vám zbavit se přebytečného břišního tuku.

Jak na to?

Ze stoje si rychlým pohybem lehněte na zem, hned se zvedněte s výskokem nahoru.

Horolezec

Horolezectví je velmi dobrá aktivita, pokud se chcete zbavit břišního tuku. Ne vždy však máte možnost vybrat se na hory a hlavně, je třeba v tom mít nějakou zkušenost nebo jít s odborným dozorem. Naštěstí tu máme cvik, který procvičuje stejné typy svalů.

Jak na to?

Umístěte se do polohy plank, kdy budete podepřený na rukou a nohy budou natažené. Jednu nohu přitáhněte směrem k prsům a následně ji vraťte do výchozí polohy. Takto prostřídejte obě nohy.

Sklapovačky

Sklapovačky patří mezi nejoblíbenější cviky, pokud se snažíte ztratit tuk z oblasti břicha.

Jak na to?

Začněte tak, že si lehnete na podložku, nohy ohnete a chodidla máte pevně položené na podlaze. Ruce umístěte za hlavu. Nyní se zvedněte směrem ke kolenům. Chvilku podržte a opět se vraťte do výchozí polohy. Takto opakujte vícekrát podle sérií.

Plank

Plank je nejběžnějším cvikem, který se cvičí, pokud se pokoušíte ztratit nadbytečnou váhu. Předloktí a břicho v tomto cviku nesou veškerou váhu. Tento cvik je vhodný nejen pro břicho, ale rovněž pro celkové posilování ramen či páteře.

Jak na to?

Opět se dejte do polohy, kde jste na nohách, avšak tentokrát se opřete o lokty. Držte jejich paralelně a na šířku ramen. Zvedněte celé tělo nahoru ať je celá váha na vašich předloktích. V této poloze zůstaňte přibližně 30 sekund a postupně zvyšujte čas.

Sumo dřepy

Sumo dřepy vám pomohou zbavit se i toho najtvrdohlavejšieho břišního tuku.

Jak na to?

Začněte tím, že se dáte do dřepu, přičemž nohy dáte od sebe více než na šířku ramen. Postavte se dejte je do 45 stupňového úhlu. Nyní udělejte dřep do 90 stupňového úhlu a ruce mějte pod bradou. Takto opakujte.

Sprinter sit-ups

Běh se dá napodobit i aniž byste ho fyzicky prováděli. Tento cvik používá samotnou fyzickou hmotnost na perfektní vytvarování vašeho těla.

Jak na to?

Lehněte si na zem a ruce spusťte vedle těla. Následně rychle zvedněte trup nahoru spolu s pravou nohou a levou rukou. Proveďte pohyb podobný běhu. Tento pohyb proveďte znovu, avšak s opačnými stranami. Nezapomínejte cvik provádět v určitém tempu.

Kolo

Lehněte si na zem s rukama vedle těla. Dejte si ruce za hlavu a překřižte prsty. Zvedněte nohy tak, aby byly kolmo k zemi. Současně přiložte levý loket ke pravému kolenu. Druhou nohu během toho narovnejte. Takto opakujte dokola a střídejte nohy.

Plavání

Nejlepší variant pro ztracení jakéhokoli tuku, ať už v oblasti břicha, nohou nebo rukou je plavání. Nejen, že pomůže při ztrátě hmotnosti, ale také vám pomůže vybudovat si lepší fyzickou kondici. Věnujte se plavání několikrát týdně a uvidíte velké změny.

Skákání přes švihadlo

Skákání přes švihadlo je další cvik, který je dobrý nejen pro ztrátu hmotnosti, ale rovněž pro fyzickou kondici. Navíc, je to velmi jednoduché a dokonce i zábavné.