Výběr toho správného šťavnatého melounu s dokonalou chutí už nebude problém díky tomuto triku. Za 30 vteřin máte vybráno

0
(0)

Tomáš , 19. 06. 2019

Léto společně s melounem jsou automatickým spojením pro mnoho z nás. Dokázali byste si představit rozbouřené letní dny bez tohoto přírodního produktu, který vás osvěží? Chutná lahodně a díky obsahu látek je to nejlepší občerstvení po celý rok, ale především v horkých dnech! Ne každého ale baví, kvůli této pochoutce trávit dlouhou dobu v obchodě, kde vybíráme ten nejsladší. Proto vám dnes přinášíme rady, jak vybrat v obchodě ten správný během chvilinky.

Výběr správného melounu

Vodní meloun je skutečně dokonalým produktem plným vody na letní dny s příjemnou chutí. V obchodě ale často dochází k situaci, kdy prostě nevíme, který vybrat, aby byl chuťově skutečně dokonalý. Mnoho lidí si proto netroufne koupit celý meloun.

Máme pro vás ale rady, které vám s výběrem toho správného melounu pomohou!

Stonek melounu

Stonek je také neuvěřitelný ukazatel zralosti melounu. Vhodně by stonek měl být žlutá až dohněda. Pokud je stonek meloun nazelenalý nebo vyloženě zelený, pravděpodobně je meloun ještě nezralý.

Barva

Dalším významným ukazatelem vývoje je barva. Správný meloun, ten zralý je takový, který je tmavší zelené barvy. 

Žluté až bílé skvrny

Správný meloun by měl mít tuto skvrnu. Tato skvrna značí, že je meloun dokonale zralý. Řiďte se pravidlem, že čím více a čím větší tyto skvrny na melounu jsou, tím je meloun sladší.

Aroma

Každý správný meloun je doprovázen velmi krásnou a intenzivní vůní. V případě, že se setkáte s melounem, který není cítit, nejspíš koukáte na meloun, který nevyrostl správně a není zralý.

Hmotnost

Správný meloun poznáte podle váhy tak, že váží více, než byste řekli. Nejlepší je, pokud srovnáváte dva cca stejně velké, je zvážit. Ten těžší, je zralejší. 

Pohlaví

Pravděpodobně tomu nebudete věřit, ale můžete také rozpoznat sexuální orientaci melounů. Pravidlem je, že sladší dužinu mají dívky. Dívky melounu poznáte tak, že je menší a často lehce sploštilý.

Zvuk

Podle zvuku můžete poznat ten správně zralý meloun. Stačí na vámi vyhlídnutý meloun zaklepat a poslouchat zvuk, který vydává. Pokud je zvuk dutý, je meloun zralý. 

Zvládnete letos vybrat ten správný meloun rychleji?