Domácí lékárna přímo na vašem parapetu: léčivé vlastnosti tlustice, o kterých jste netušili

0
(0)

Dalibor , 16. 11. 2019

Mnozí z nás vědí, že známá rostlina pod jménem tučnoslist nebo strom peněz, dokáže člověku přitáhnout úspěch, bohatství a blahobyt. Kromě toho však má i léčivé vlastnosti, o kterých ví jen málo lidí.

Tato rostlina není o nic horší než slavné aloe vera. V případě, že se na vašem parapetu strom peněz stále nenachází, doporučujeme, abyste si ho co nejdříve pořídili. Navíc jde o nenáročnou rostlinu, takže se nemusíte bát, že s ní budete mít zbytečné problémy.

Mnozí si všimli, že tlustice je indikátorem zdraví. Pokud je někdo vážně nemocný v domě, kde roste i tato rostlina, pak začne kvést jen minimálně a listy jsou žluté nebo načernalé. Zdá se, že rostlina dokáže absorbovat negativní energii. A když se člověk zotaví, tlustice začne znovu ožívat.

Léčivé vlastnosti stromu peněz

Lehké popáleniny, rány, modřiny, zářezy, natažení

Nastrouhejte si pár listů na struhadle a přiložte je na postiženou oblast. Tu následně obvazujte obvazem. Obvaz měňte každých 5 hodin.

Pomoc při kousnutí hmyzem

Místo kousnutí 4x denně potírejte šťávou z této užitečné rostliny.

Zánět ledvin a cystitida

Rozemele si 5 listů tlustice a zalijte je 200 ml vroucí vody. Nechte to louhovat po dobu 1 hodiny a následně přeceďte. Užívejte 1 pl 20 minut před jídlem 2x denně.

Bolest v krku

Vytiskněte si šťávu z 10 listů a smíchejte je s 300 ml teplé vody. Kloktejte 3x denně po jídle.