Snadný způsob, jak vytvarovat celé tělo v pohodlí domova pomocí cviků od trenérky. Boky, bříško i paže vytvarujete rychlým způsobem

4.7
(63)

Tomáš , 08. 07. 2019

Jedná se o aerobní cvičení poskládané ze snadných a rytmických cviků, díky kterému procvičíte celé tělo. Toto cvičení se nazývá Kalistetika. K cvikům potřebujete jen několik pomůcek, které najdete doma. Své tělo dostanete do kondice bez chození do posilovny. 

Kalistetika - domácí cvičení

Cvičení je dokonale přizpůsobeno ženám, které nemají čas na cvičení ve fitness centru tak, aby posílili celé tělo. 
Komplex cvičení začíná snadnými cviky, které se následně stupňují. Před začátkem je potřeba tělo zahřát. Cvičení opakujte 2-3x týdně.

Bříško

Díky tomuto cvičení získáte tenký pas. Cvik opakujte 15x na každou nohu. 

Pokud je pro vás první cvik nepohodlný, vyzkoušejte následující, který působí opět na břišní svaly. 
Nohy překřižte ve vzduchu a ruce držte na hrudi. Z podlahy zvedejte lopatky. Opakujte 10 - 15x.

V leže na podlaze přiložte nohy na podlahu. Nohy zvedněte do vzduchu a zvedejte výš a výš i hýždě. Buďte opatrná. 10-15x opakování.

Posledním cvikem na bříško je plank. Přetočte se na bříško a udržte tělo v rovné poloze na rukou a nohou. Snažte se vydržet 30 sekund a čas prodlužujte. 

Stehna a hýždě

Opřete svou nohu o židli a na každou nohu udělejte několik dřepů.

Následně vyzkoušejte klasické dřevy. Nohy postavte na úroveň ramen. Záda držte rovné. Čím hlubší dřep uděláte, tím náročnější bude. opakujte 10- 20x.

Uveďte se do polohy jako při startu běhu a opřete své ruce o zem. Následně tělo postavte na jednu nohu a rozpažte. Na každou nohu opakujte cvik 15x. 

Následně proveďte hluboký dřep a poté proveďte výskok. Proveďte 20 výskoků. 

Paže

Použijte dvě židle a jednu tyč, kterou na židle upevníte. Poté pod tyč lehněte a přitáhněte své tělo 10x.

Boční pohyb z pozice v sedě. Tělo vytáhnete směrem nahorů. Při cviku buďte opřená o jednu ruku a obě nohy stejně, jako je na obrázku. 

Nohy

Ideálně tento cvik využijte na zpevnění svých boků a nohou. Základem je stát na jedné noze a druhou nohu vykopávat stranou. 

Následně uveďte tělo do pozice na 4. Nohu položte nataženou vedle sebe a následně ji táhlým pohybem zdvihejte. Opakujte 15x na každou nohu. 

U tohoto cvičení kontrolujte své záda, které nesmíte prohnout. Klekněte si a současně své nohy posuňte skokem do pozice plank. Následně opět společně nohy vraťte zpět a oapkujte 20x.

Záda

Protažení zad a jejich zpevnění je důležitou součástí tohoto cvičení. Položte se na bříško a natáhněte ruce a nohoru rovně. Následně současně zvedněte nohy i ruce. Ve vypnuté poloze vydržte půl minuty a dejte pauzu. Cvik opakujte 8x.

Pro lepší koordinaci těla, je potřeba trénovat a k tomu vám napomůže pozice most. Kdy se položíte na záda a pokrčíte nohy. Ruce položíte vedle uší a zvednete tělo vzhůru.