Geniální triky, jak efektivně vyčistit domácnost a už nikdy nebojovat s nečistotami

4.7
(58)

Tomáš , 29. 05. 2019

Každý z nás zbožňuje zlepšováky a triky, které nám usnadní každodenní život a to především ve chvílích, kdy děláme zrovna ne příliš oblíbenou činnost. To se týká také úklidu své domácnosti, která je často až otravná, ale pokud bychom to nedělali, žili bychom ve špíně a nepořádku. Proto máme pro vás několik triků, jak si usnadníte a urychlíte úklid.

Triky na čistou domácnost

Tyto nápady byste rozhodně měli vyzkoušet ve své domácnosti, protože zjistíte, že úklid je najednou rychlejší a hlavně efektivnější. Špína se nebude znovu tak rychle usazovat a další úklid bude ještě příjemnější. 

Varná konvice

Pokud potřebujete vyčistit rychlovarnou konici naplňte ji vodou a přidejte ocet ve stejném poměru. Několikrát směs vody s octem v konivi převařte. Poté důkladně konvici vypláchněte a aby zmizel i pach po octu klidně několikrát převařte i samotnou vodu než si z ní uděláte oblíbený čaj nebo kávu. 

Forma na dort

Celou formu posypejte solí a kuchyňskou utěrkou naducho vydrhněte. Poté opláchněte.

Trouba

Na kuchyňskou utěrku naneste olej a pomocí utěrky následně troubu umyjte. Zbytky odstraňte pomocí houbičky. 

Hrnečky

Do hrnečku nalijte vodu s octem ve stejném poměru a nechte 1-2 hodiny odstát. Poté hrnky umyjte jako obvykle.

Žehlička

Na desku žehličky přiložte papír na pečení, posypejte solí a začněte žehlit po odbu 1 minuty. Žehlička bude najednou zase jako nová.

Vana

Na noc napusťte vanu vařící vodou a přidejte obyčejné bělidlo. Ráno vypusťte, opláchněte a uvidíte tu změnu.

Nepříjemný zápach

Nepříjemný zápach často doprovází domácí mazlíčky, kteří například pomočí gauč, ale podivné zápachy vznikají i bez nich. 
Takového zápachu se zbavíte pomocí 1 lžičky prášku na pečení a 10ti kapek levandulového oleje a 2mi sklenicemi vody.  Tuto směs dejte do nádoby s rozprašovačem a nastříkejte na místa, odkud se zápach objevuje. Směs můžete použít kdekoliv.

Houbička na nádobí

Smíchejte 2 lžíce soli a 2 lžíce vařící vody a do této směsi namočte houbičku na nádobí přes noc. Houbička bude ráno čistá a bez zápachu. 

Rozbité vejce

Pokud se vám stala nehoda a vy jste rozbili vajíčko, posypejte ho solí a nechte 15 minut být. Poté vejce jen utřete papírovým ubrouskem. 

Kuchyňský dřez

Dřez vydrhněte solí s citronovou šťávou. Dřez bude poté jako nový. 

Pánev

Dno pánve posypte solí a zalijte vodou. Nechte poté odstát alespoň 15 minut a umyjte jako obvykle.