Jídlo po 18:00? Lékaři vyjmenovali 5 produktů, které lze konzumovat i před spaním a zaručeně nepřiberete!

4.6
(50)

Dalibor , 13. 12. 2019

Kdo z nás se nepodívá do chladničky i poté, co odbude 6 hodina večer. Všechno to začíná zcela nevinně: "nevypijeme si raději jen šálek čaje?" Nakonec to skončí sendvičem s klobáskou a palačinkami s bohatou dávkou šlehačky. To jsou tedy zatraceně dobře strávené večerní momenty, zejména pokud celý den dopadl na nic.

Jídlo na večer

V případě, že se večer rozhodnete konzumovat něco zdravé, zvolte si produkty, které zlepšují kvalitu spánku a nevynesou vaši váhu do nebeských výšin. Podívejte se tedy co si můžete dopřát, aniž jste měli výčitky.

Hořká čokoláda

Často je tento produkt uveden jako zakázán. A to úplně zbytečně, protože mezi čokoládovou tyčinkou s ořechy a kostkou hořké čokolády je obrovský rozdíl! Hořká čokoláda obsahuje minimální množství cukru. Tento druh pochoutky podporuje rychlou úbytek hmotnosti a snižuje hladinu cholesterolu.

Polévka

Určitě jste neočekávali, že zde najdete tento pokrm! Na noc si však můžete dát i polévku. Faktem je, že všechny teplé tekutiny mají uklidňující účinek. Pokud budete večer pociťovat, že šálek teplého čaje neodvrátí vaše choutky k jídlu, zahřejte si trochu polévky (kuřecí či zeleninová je ta nejlepší volba).

Je důležité si uvědomit, že se nedoporučuje konzumovat na noc polévku s čočkou, hráškem nebo fazolemi, protože to může vést k neklidnému spánku.

Mandle

Pokud máte rádi tento druh oříšků děláte dobře! Hrst mandlí bude vynikající možností k uspokojení nočního hladu.

Ti, kteří chtějí zhubnout, se nemusí obávat jejich konzumace. Ve studii z roku 2012, jejíž výsledky byly publikovány v časopise American Journal of Clinical Nutrition , se ukázalo, že tento produkt nevede k dalšímu zvyšování hmotnosti.

Dýňová semínka

Pokud se vaše ruka začne táhnout po misce s popcornem nebo čipsy, upřednostněte místo toho několik dýňových semínek.

To je přesně ten typ jídla, který se snadno dokáže vyrovnat s nočním hladem a pomůže připravit vás na spánek. Jak víte, dýňová semínka jsou mimořádně bohaté na hořčík, což je velmi důležité pro klidný a hluboký spánek.

Rýže

Odborníci na výživu zaznamenají nesporný fakt: dieta, jejíž hlavní složkou je rýže, snižuje riziko nespavosti až o 46%. Rýže patří k potravinám s vysokým glykemickým indexem, který ovlivňuje rychlost produkce tryptofanu a melatoninu - hormony mimořádně důležité pro kvalitní spánek.

Někdy může být žízeň hluboko zamaskovaný pod silným hladem. Zkuste vypít sklenici vody či šálek teplého zázvorového čaje a uvidíte, že nebudete muset vybrakovat před spaním celou vaši ledničku!

Přečetl sis článek až do konce? Zaujal tě? Potom můžeš práci redaktora odměnit tím, že dáš článku na Facebooku lajka nebo ho budeš sdílet děkujeme.