Vemte si na spaní v noci ponožky. 5 důvodů, proč si ponožky měli na noc brát

4
(39)

Tomáš , 20. 09. 2019

Porucha spánku a nepřítomnost odpočinku negativně ovlivňují lidské tělo: dezorientace, citlivost, odrazování a dokonce oslabená obranyschopnost. Snadné postupy, které stačí udělat každý večer před spaním, vám zajistí klidný spánek a vitalitu.

Spánek

Pokud vás trápí nespavost a poruchy spánku, často je to důsledek studených nohou. Studené nohy byste nikdy neměli ignorovat a přehlížet.

Teplo a prokrvení

Ke kvalitnějšímu spánku pomůže i horká sprcha, ale jemné měkké ponožky jsou důležitým pomocníkem. Díky ponožkám si dokážete udržet ideální tělesnou teplotu a neprochladnete. 

Díky ponožkám tělu podpoříte i kvalitní prokrvování končetin. 

Pokud si na noc obléknete ponožky, dokážete tak předcházet i nečekaným návalům a to především v případě žen během hormonální nerovnováhy. 

Pokožka na chodidlech

Díky ponožkám se také zkvalitní stav vaší pokožky na patách a chodidlech.  Kůže bude jemná a hladká. Pokud chcete dosáhnout ještě kvalitnějších výsledků na svých nohách, nejprve je namažte hydratačním krémem a následně oblečte ponožky. 

Usínání

Pokud vás pronásleduje problém s dobou usínání a celé noci probdíte, zkuste si obléct ponožky. Tělo se zahřeje, prokrví a vy rychleji usnete.

Esenciální olej

Pokud toužíte po silnějším účinku při spánku, dejte na své nohy esenciální olej s uklidňujícím účinkem a teprve potom navlékněte ponožky. Látky se budou lépe vstřebávat do vašeho těla a vy pohodlně usnete.

Jaké ponožky použít?

Určitě choďte spát pouze ve zcela čistých ponožkách, které právě vyndáte ze své skříně. Nikdy neodpočívejte v ponožkách, které jste nosili celý den.