I vám říkali, že sůl je škodlivá? Teď je čas zjistit pravdu. Budete velmi překvapeni, jak nám lhali

4.4
(38)

Dalibor , 29. 11. 2019

Odborníci na výživu opakovaně zdůrazňují nebezpečí nadměrného používání soli a volají po snížení denní dávky na minimum. Je sůl opravdu tak škodlivá? Dokáže bez ní naše tělo fungovat? Ukazuje se, že vyvážený příjem vody a soli může nejen zabránit vzniku mnoha nemocí, ale odstranit i ty, které již existují. Polovina čajové lžičky soli a 2 litry vody denně pomáhají udržovat v těle vyvážený stav.

Pozitivní vlastnosti soli

1. Sůl snižuje překyselení v organismu a je výbornou volbou při prevenci Alzheimerovy choroby či onemocnění ledvin.

2. Sůl zabraňuje dehydrataci a reguluje množství vody, která pročišťuje buňky.

3. Pomáhá také při léčbě astmatu. Vypijte pár sklenic vody dejte si na jazyk špetku soli a když se rozpustí, spolkněte ji.

4. Spolu s vodou pomáhá bojovat s rakovinou a zvyšuje příliv kyslíku do poškozených buněk

5. Sůl je také skvělým antidepresivem. Zbaví vás stresu a deprese díky produkci hormonu štěstí (serotonin) a hormonu na dobrý spánek (melatonin). Určitě se shodneme na tom, že bez dostatečného množství serotoninu není možné mít pozitivní myšlení.

Jak  může zdravotně pomoct ?

6. Sůl je užitečná i u diabetiků, protože její smíchání s vodou dokáže snížit poškození cév v oku.

7. Zabraňuje křečovým žilám a výskytu metličkových žilek.

8. Pomáhá zmírnit suchý kašel, pokud si ji dáte na špičku jazyka. Kromě toho také odstraňuje nadbytečný hlen na plicích.

9. Někteří odborníci se domnívají, že vznik osteoporózy má za důsledek nedostatek vody a soli.

10. Pomáhá zmírnit suchý kašel, pokud si ji dáte na špičku jazyka. Kromě toho také odstraňuje nadbytečný hlen na plicích.

11. Někteří odborníci se domnívají, že vznik osteoporózy má za důsledek nedostatek vody a soli.

12. Je zodpovědná za svalový tonus. I to je důvod, proč za příčinami pomočování stojí nedostatek soli v těle.

13. Aktivně se podílí na trávení a přenosu nervových impulsů z mozku do zbytku těla.

Pozitivní vlastnosti soli

14. Pomáhá s udržováním si sexuální touhy.

15. Zbavte se druhé brady - Bez dostatečného množství soli začnou slinné žlázy fungovat přebytečné a cévy, které jim dodávají krev, se začnou rozšiřovat. Sliny se postupně přemístí a nahromadí právě pod vaší bradou. Takto budou z jedné brady rovnou dvě!

I navzdory všem pozitivním vlastnostem soli existují důvody, proč ji někteří odborníci nazývají "bílá smrt". K poškození může přijít v případě, že ji konzumujeme v nadměrném množství. Ucpává kanálky a nemůže se dostat ven z těla. Výsledkem je edém a přebytečné hromadící se chlorid sodný.

Nadměrný příjem soli také způsobuje různá onemocnění ledvin, jater, srdce. Kromě toho snižuje citlivost chuťových pohárků, což způsobuje, že přírodní potraviny jsou až příliš chuťově nevýraznéJak můžete vidět, sůl není taková strašná jak si mnozí možná myslí. Nejdůležitější je, abyste v jejím používání zachovávaly rovnováhu přesně tak, jako ve všech oblastech vašeho života.

Existuje několik jednoduchých tipů jak se solí zacházet. Například: k jídlu ji přidávejte v malém množství pokaždé, když jídlo ochutnáváte. Takto se nestane, že byste něco přesolili a nakonec to ani nesnědli. Je lepší, pokud na přípravu pokrmu budete používat hrubší kousky soli - spotřebujete jejich mnohem méně. Jemně umletá sůl se používá k případné dosolení jídla již přímo na stole. Solení je nejlepší na konci vaření, tím pádem zužitkujete mnohem méně soli.

Jaký máte názor na solení vy? Podělte se o tom v komentářích a nezapomeňte sdílet článek i s vašimi přáteli na Facebooku!