S touto maskou zapomenete na botox: domácí maska, která vymaže všechny vrásky!

4.5
(108)

Dalibor , 07. 12. 2019

Všichni pijeme alespoň občas kávu, že? Mnoho lidí po celém světě denně pije kávu. Káva je nejpopulárnější nápoj na světě, hned za vodou.


Ale věděli jste, že každý rok tisíce kilogramů použité kávy skončí v odpadu, aby se pak dopravily na skládku, čím se opět jen zvýší celkové množství odpadů?

To znamená, že příště, až si uděláte kávu, namísto toho, že byste s ní plýtvali, zvažte použití vaší použité kávy pro tuto úžasnou domácí masku.

Jak to funguje – kofein, který se nalézá v kávě, působí jako vazodilatační látka, která zvyšuje stálost a léčí tuhost pleti.

Tato kávová maska ​​obličeje také obnoví vaši unavenou pleť. Káva má silné protizánětlivé vlastnosti. Je také nabitá antioxidanty, které pomáhají při neutralizaci volných radikálů, což může způsobit poškození vnitřní vrstvy pokožky.

Proč používat kávu

Zde je 6 dobrých důvodů, proč byste měli používat použitou kávu

  • Káva vám může pomoci zpevnit vaše cévy. Je také velmi užitečná pro vyhlazení a redukci křečových žil.
    Káva vám také může pomoci odstranit mrtvé kožní buňky na kůži. Jediné, co musíte udělat, je namíchat kávovou sedlinu a vaječný bílek a aplikovat ji na obličej.

  • Káva vs celulitida. Jak ji používat – smíchejte kávovou sedlinu s olivovým olejem. Aplikujte tuto směs na postiženou oblast a zakryjte plastovou fólií. Nechejte 5 minut a opláchněte vodou.

 

  • Káva jako maska ​​na obličej. Je to velmi jednoduché – pouze smíchejte 3 lžíce kávové sedliny se sklenicí čerstvého mléka. Aplikujte tuto směs na obličej a krk. Masírujte jemně pokožku a následně ponechejte na tváři po dobu 20 minut. Opláchněte vodou.

  • Mletá káva hydratuje pokožku. Jak je použít – postačí smíchat 3 lžíce kávy s lžící práškového kakaa. Aplikujte tuto směs na obličej a nechte ji tam na 30 minut. Po 30 minutách musíte umýt tvář vlažnou vodou.

  • Používejte kávu, abyste odstranili tmavé skvrny a jizvy po akné. Zde je to, co musíte udělat – smíchejte mletou kávu s dětským olejem. Aplikujte tuto směs na obličej a jemně masírujte. Tento postup opakujte každý den a tmavé skvrny zmizí!