Obsah článku
Snakebite
Začneme zlehka. Tento drink totiž zvládne připravit opravdu každý. Název by se dal přeložit jako „hadí uštknutí“, ale nemusíte se bát. Koktejl se skládá z pouhých dvou ingrediencí, přičemž cider doplní jeden z nejtypičtějších českých nápojů. Tušíte správně, je to pivo.
Jak na to? Sklenici z poloviny naplňte pivem a dolijte ciderem. Pro tmavší barvu můžete přidat i kapku sirupu z černého rybízu.
Apple Cider Mimosa
Mimosa je koktejl, který často bývá nedílnou součástí brunchů. Jednoduchá kombinace pomerančového džusu a prosecca neomrzí a zpříjemní nejedno nedělní ráno. Vyzkoušejte twist se ciderem, který ohromí svou chutí. Do sklenice typu flétna nadávkujte prosecco a cider ve stejném poměru – a voilà, perlivý zázrak je na světě.
Apple Jack
Pokud si chcete užít maximální chuť jablek a nevadí vám silnější drinky, bude tahle kombinace trefou do černého. Sladké a kyselé tóny skvěle doplňuje podtón jablečné brandy.
-
4,5 cl applejacku
-
1,5 cl cideru
-
1,5 cl čerstvé citronové šťávy
-
1 cl cukrového sirupu
Nejdříve si dobře nachlaďte sklenku. Pro servírování drinku Apple Jack sáhněte po tzv. kupetce na nožičce. Všechny ingredience nadávkujte do šejkru s ledem a dobře protřepejte. Sceďte pomocí barového sítka do sklenky a podávejte.
Apple Cider Spritz
Aperol Spritz patří mezi koktejlové klasiky. Vyzkoušeli jste už ale variantu se ciderem? Apple Cider Spritz voní podzimem a kombinaci jablek, bublinek a skořice si zamilujete.
-
9 cl cideru
-
3 cl Aperolu
-
9 cl šumivého vína
-
velká špetka skořice nebo dýňového koření
Připravte si sklenici na Aperol Spritz. Nadávkujte všechny ingredience a dobře promíchejte, aby se koření rozpustilo. Doplňte ledem, ozdobte sušeným jablkem a svitkem skořice a podávejte.
Tip: Pokud se koktejl nešejkruje, ale míchá, oceníte míchací lžičky. Jsou delší a mají jemné vinutí na těle, takže vám nebudou prokluzovat v ruce.
Last Straw
Drink, který byl vytvořen v roce 2006, uzavře pětici ciderových koktejlů. Silný jablečný koktejl s nádechem bezu nabídne sladký a voňavý zážitek.
-
4,5 cl calvadosu
-
4,5 cl bezového likéru
-
4,5 cl cideru
-
4,5 cl jablečného džusu
Nadávkujte ingredience do šejkru, přidejte led a dobře protřepejte. Sceďte do předem vychlazené vysoké sklenice, ozdobte plátkem jablka a podávejte.
Tip: Vyznat se v záplavě šejkrů může někdy být oříšek. Na trhu je spousta variant a není jednoduché vybrat kvalitní kousek, který vám bude dobře sloužit. Na webu Barstore najdete řadu provedení, z nichž snadno vyberete svého favorita, který vás nezklame.