Toto ovoce je považováno za jedno z nejzdravějších na světě, přesto je často přehlíženo. Obsahuje až 20krát více vitamínu C než pomeranče

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2024

Indický angrešt, známý také jako amla, patří mezi nejzdravější ovoce na světě. Přesto se na něj často zapomíná. Tento plod obsahuje až 20krát více vitamínu C než pomeranče, což z něj dělá neocenitelný zdroj živin. Amla je po staletí ceněna v ájurvédské medicíně, kde je známa pro své léčivé a regenerační účinky.

Léčivé vlastnosti amly

Amla je skutečně zázračným ovocem. Její léčivé využití zahrnuje všechny části rostliny, včetně kořenů, listů, květů a semen. Neroste jako běžný angrešt na keřích, ale na stromech. Tento plod je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, které přinášejí našemu tělu nespočet zdravotních přínosů.

Posílení imunity a omlazení těla

Díky obsahu až 680 mg vitamínu C na 100 gramů amly (což odpovídá množství v 20 pomerančích) je tento plod považován za nejsilnější antioxidant na světě. Pomáhá tělu bojovat proti volným radikálům, podporuje zdraví kostí, čistí cévy a zvyšuje produkci bílých krvinek. Díky tomu amla přispívá k celkovému omlazení těla.

Flavonoidy a minerály

Amla je bohatá na flavonoidy, třísloviny a další důležité minerály. Tyto látky podporují zdraví na mnoha úrovních, od ochrany buněk až po posílení srdce a cév.

Zdravotní výhody amly

Podpora zdraví jater a cukrovky

Amla významně podporuje funkci jater a slinivky břišní, což napomáhá regulaci hladiny cukru v krvi. Pravidelná konzumace může přispět ke snížení rizika vzniku diabetu.

Péče o vlasy, pokožku a nehty

Amla je oblíbenou složkou v kosmetických výrobcích. Je známa pro své schopnosti regenerace pokožky, bojuje proti vypadávání vlasů, zpožďuje šedivění a pomáhá v boji proti lupům. Je také přidávána do šamponů, krémů a tělových mlék.

Zdraví trávicího systému

Amla je velmi účinná při léčbě trávicích obtíží, jako jsou žaludeční problémy, průjmy, křeče a infekce. Díky svým detoxikačním vlastnostem podporuje zdraví trávicího systému a pomáhá tělu odstraňovat toxiny.

Detoxikace a regenerace organismu

Amla je jedním z nejlepších přírodních detoxikátorů, který pomáhá očistit játra a celý organismus od škodlivých látek. Pravidelná konzumace amly tak napomáhá udržovat tělo v rovnováze a předcházet hromadění toxinů.

Zařaďte amlu do své stravy

Indický angrešt by měl mít pevné místo ve vašem jídelníčku, pokud si přejete těžit z jeho mimořádných zdravotních benefitů. Toto zapomenuté ovoce si rozhodně zaslouží větší pozornost pro svůj obrovský vliv na naše zdraví.

Sdílejte zdraví s přáteli

Nezapomeňte tuto informaci sdílet se svými přáteli a rodinou. Indický angrešt může být skutečným klíčem ke zlepšení zdraví a vitality!