Tento zázračný kořen snižuje cukr, cholesterol, krevní tlak, ulevuje od bolesti kloubů a zbavuje ledvinových kamenů!

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2024

Celer, často opomíjená potravina, je ve skutečnosti jedním z největších darů přírody, co se týče jeho zdravotních účinků. Obsahuje řadu důležitých vitaminů, jako jsou vitaminy skupiny B, C, A, K a E, a také minerály, jako je draslík, hořčík, chrom, sodík, vápník, železo, zinek a jód. Tyto látky pomáhají udržovat tělo v rovnováze a podporují zdraví. Celer je rovněž bohatý na éterické oleje, které mají výrazné antibakteriální a antimykotické vlastnosti, dezinfikují trávicí trakt a pomáhají v boji proti infekcím v ledvinách a močových cestách.

Celer má mnoho blahodárných účinků na lidské zdraví. Jeho pravidelná konzumace může pomoci snížit hladinu cukru v krvi, vysoký krevní tlak a dokonce zmírnit bolesti kloubů. Díky tomu je ideální volbou pro lidi, kteří trpí diabetem 2. typu nebo chtějí zhubnout.

Účinky celeru na zdraví

  1. Snižuje hladinu cukru v krvi
    Celer obsahuje sloučeninu zvanou apigenin, která byla prokázána jako účinná při regulaci hladiny cukru v krvi. Studie ukazují, že pravidelná konzumace celeru může vést ke snížení hladiny glukózy po jídle až o 20 %.

  2. Podporuje zdraví kloubů
    Protizánětlivé vlastnosti celeru pomáhají zmírňovat bolesti a otoky kloubů. Celer navíc podporuje vylučování kyseliny močové, což je klíčové pro lidi trpící dnou nebo artritidou.

  3. Snižuje krevní tlak
    Celer obsahuje látky, které pomáhají uvolňovat svaly kolem cév, čímž zlepšuje cirkulaci krve a snižuje krevní tlak. Pravidelná konzumace celerového džusu může po několika týdnech vést k výraznému poklesu krevního tlaku.

  4. Podporuje funkci ledvin
    Celer napomáhá detoxikaci organismu a zlepšuje činnost ledvin. Jeho pravidelná konzumace pomáhá rozpouštět ledvinové kameny a zabraňuje jejich vzniku.

  5. Zlepšuje trávení a boj proti zácpě
    Díky vysokému obsahu vlákniny celer funguje jako účinné projímadlo a pomáhá při potížích se zácpou. Celerové silice zároveň dezinfikují sliznice a napomáhají lepšímu trávení.

  6. Protirakovinné účinky
    Celer obsahuje látky, které mohou pomáhat v boji proti rakovině. Flavonoidy, ftalidy a polyacetyleny, které jsou obsaženy v celeru, mají schopnost eliminovat karcinogeny a tím snižovat riziko vzniku rakoviny, zejména žaludku.

  7. Podpora imunity
    Vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek pomáhá posilovat imunitní systém a chránit tělo před nachlazením a chřipkou.

Jak připravit celerový lék na snížení cukru a cholesterolu

Tento jednoduchý recept na celerový lék vám může pomoci snížit hladinu cukru, cholesterolu a krevního tlaku. Stačí vám jen celer a citrony.

Ingredience:

  • 1 kořen celeru
  • 5 citronů

Postup:

  1. Očistěte a nastrouhejte celer na hrubé kousky.
  2. Vymačkejte šťávu z citronů a smíchejte ji s celerem.
  3. Směs vařte ve vodní lázni přibližně 2 hodiny na mírném ohni.
  4. Nechte vychladnout, přelijte do sklenic a uchovávejte v lednici.

Užívejte jednu lžíci tohoto léku každé ráno na lačný žaludek. Tento lék může přispět ke zlepšení vašeho zdraví a pomoci vám udržet optimální hladiny cukru, cholesterolu a krevního tlaku.