Proč kupuji tablety do myčky v krabici? Jakmile zjistíte proč, uděláte totéž!

0
(0)

Dalibor , 27. 08. 2024

Tablety do myčky nejsou jen skvělým pomocníkem při mytí nádobí, ale mohou se stát vaším tajným trumfem v domácnosti. Přinášíme vám několik úžasných tipů, jak je využít, abyste měli doma čisto a hygienicky!

1. Čištění trouby

Trouba vypadá hrozně a nechce se vám do jejího drhnutí? Rozpusťte tabletu do myčky v teplé vodě a pomocí houbičky důkladně otřete vnitřek trouby. Nezapomeňte si vzít gumové rukavice, protože směs je velmi silná. Poté troubu otřete čistou houbičkou, abyste odstranili všechny zbytky chemikálií.

2. Čištění plechů na pečení

Připálené plechy? Žádný problém! Naplňte plech horkou vodou, přidejte rozlámanou tabletu do myčky a nechte přes noc působit. Ráno budete překvapeni, jak snadno půjdou nečistoty dolů. Nakonec plech důkladně omyjte čistou vodou.

3. Bělení oděvů

Chcete vrátit svým bílým oděvům jejich původní jas? Rozpusťte tabletu do myčky v teplé vodě a namočte do ní zašedlé prádlo přes noc. Druhý den prádlo vyperte jako obvykle a výsledek vás mile překvapí.

4. Proti mastným skvrnám na stěnách

Pokud děti kreslily na stěny pastelkami, nezoufejte. Směs tablety do myčky a teplé vody je skvělým pomocníkem pro odstranění těchto skvrn. Používejte však pouze na omyvatelné stěny a po vyčištění povrch důkladně opláchněte.

5. Čištění pračky

Prodlužte životnost vaší pračky tím, že ji jednou za čas vyčistíte pomocí tablety do myčky. Spusťte prázdný prací cyklus na vysokou teplotu a vložte do pračky jednu nebo dvě tablety. Tento postup odstraní vodní kámen a bakterie.

6. Čištění sprchového koutu

Tableta do myčky je výborná i na čištění sprchy. Vezměte si gumové rukavice a houbičku, kterou můžete předem namočit do čistícího prostředku. Tabletu rozdělte na menší části a tyto kousky vložte do houbičky. Poté důkladně vydrhněte všechny plochy ve sprše. Nezapomeňte nakonec vše důkladně opláchnout.

7. Čištění plastového nábytku

Plastový zahradní nábytek, lehátka nebo jiné venkovní předměty snadno vyčistíte roztokem z tablety do myčky. Stačí ho nanést na povrch, nechat chvíli působit a poté otřít.

8. Odstraňování plaku z příborů

Nádobí, příbory a šálky na kávu mohou časem získat nepříjemný plak. Namočte je do roztoku z tablety do myčky, aby získaly zpět svůj lesk. Nezapomeňte je poté důkladně opláchnout.

9. Čištění kovových předmětů

Příbory a jiné kovové předměty budou znovu zářit, pokud je namočíte do roztoku z tablety do myčky na několik hodin. Poté je opláchněte a osušte.

10. Odstraňování mastných skvrn ze stěn

Pokud máte na stěnách mastné skvrny, roztok z tablety do myčky vám pomůže je odstranit. Tento postup však používejte jen na omyvatelné povrchy a vždy je důkladně opláchněte.

11. Čištění záchodové mísy

Záchodová mísa bude opět zářit, když do ní před spaním vhodíte rozdrcenou tabletu do myčky. Ráno ji opláchněte a užijte si čistotu.

12. Čištění plastových nádob

Roztok z tablety do myčky pomáhá odstranit zápach z plastových nádob. Namočte nádobí do tohoto roztoku a zápach bude pryč.

Jak vidíte, tablety do myčky nejsou užitečné jen v myčce, ale také pro mnoho dalších domácích úklidových prací. Jen nezapomeňte všechny povrchy po použití důkladně opláchnout, aby nezůstaly zbytky chemikálií.