Léčivé účinky vlašských ořechů: Přírodní pomocník pro vaše zdraví

0
(0)

Dalibor , 02. 08. 2024

Už naše babičky věděly o pozitivních zdravotních účincích zelených vlašských ořechů, a proto je využívaly při různých onemocněních. V minulosti nebyl téměř žádný dvůr bez alespoň jednoho ořešáku. Pojďme se podívat na zdravotní účinky vlašských ořechů!

Snižuje riziko vzniku srdečních chorob

Vlašské ořechy obsahují velmi vysoký obsah vápníku, železa, zinku, draslíku, vitamínů A, B a E, což může hrát důležitou roli při udržování zdraví srdce a kostního systému. Díky obsahu antioxidantů regulují hladinu cholesterolu a krevní tlak.

Proti žaludečním potížím

Chcete-li využít vlašské ořechy proti žaludečním potížím, namočte 5 lžic skořápek zelených ořechů do 300 ml vody a nechte je máčet po dobu 10 hodin. Poté směs přefiltrujte a vařte 5 minut. Tato směs je velmi účinná proti žaludečním potížím a střevním infekcím.

Proti bradavicím

Pokud bojujete s bradavicemi, několikrát denně potírejte postižené místo skořápkami zelených vlašských ořechů. Po nějaké době bradavice zaschne a sama odejde.

Proti infekcím močových cest

Vlašské ořechy jsou doporučovány při infekcích močových cest, kašli, různých kožních onemocněních a křečových žilách.

Detoxikuje játra

Pro detoxikaci jater můžete použít následující recept: nakrájejte 10 větších vlašských ořechů na kousky a namočte je na 20 dní do litru lihu. Poté ořechy vyhoďte a do vzniklé šťávy přidejte tři hřebíčky, půl lžičky skořice, půl kila cukru, kůru z pomeranče a 1 litr vody. Užívejte jednu polévkovou lžíci této směsi po hlavním jídle po dobu jednoho měsíce.

Vlašské ořechy jsou tedy nejen chutné, ale také velmi zdravé a mohou sloužit jako přírodní lék na různé zdravotní problémy. Vyzkoušejte některý z výše uvedených receptů a přesvědčte se o jejich účincích sami!