Po dobu 8 měsíců tato 18letá dívka jedla jen 3 jablka denně. Takto vypadala o rok později později

0
(0)

Dalibor , 17. 07. 2024

Ekologie života: Skrytá pravda o modelingu

Toho večera se maminka rozhodla vzít svou dceru nakupovat, aby si odpočinula. Netušila však, že se v tu chvíli život její dcery Victoire promění ve skutečnou noční můru.

Začátek cesty

Victoire Mason Doxer, osmnáctiletá dívka z Francie, tvrdě studovala, aby dokončila bakalářský titul. Večer, kdy ji matka vzala do nákupního centra, si ji všimla prestižní modelingová agentura. Ačkoli Victoire snila o kariéře v politice, tato nečekaná příležitost ji přitáhla natolik, že se rozhodla vkročit do světa modelingu.

Drastické změny

Brzy po prvních krocích v nové kariéře se život Victoire změnil v peklo. Ocitla se v prostředí, kde vládla nezdravá hubenost. "Nikdo mi to neřekl přímo, ale jasně dali najevo: v září máme týden módy, velikost oblečení 32-34 - musíte se do toho vejít."

Extrémní diety

Během dvou měsíců musela Victoire zhubnout deset kilogramů. Její strava byla drastická: tři jablka denně, soda na pocit sytosti, a jednou týdně plátek kuřete nebo ryby. Tato strategie fungovala - s výškou 178 cm dosáhla váhy 47 kg a brzy zazářila na přehlídkových molech v Paříži, Miláně a New Yorku.

Temná pravda

Navzdory úspěchu na mole trpěla Victoire vážnými zdravotními problémy. "Zdálo se, že nemám žádný puls, ztrácela jsem vlasy a menstruace se zastavila." Pravidelně omdlévala po módních přehlídkách a veškeré její fotografie byly upravovány ve Photoshopu. "Vždy mi dávali tváře, lícní kosti," vzpomíná Victoire.

Skrytá krutost

Modelky, které se stále věnují kariéře, popírají pravdu kvůli strachu z poškození své kariéry. Aby se vyhnuly podezření z tisku, jedí před novináři hamburgery, ale poté běží na toaletu zvracet.

Boj s anorexií

Victoire si uvědomila, že se jako osoba ztratila. Stala se velmi osamělou, upadla do hluboké deprese a po osmi měsících modelování se pokusila o sebevraždu. "Nikdo to nechápal. Všichni říkali ‚ano, váš život je snem každého!‘ Ale nikdy jsem nebyla tak nešťastná."

Konec kariéry

Nakonec se Victoire rozhodla porušit smlouvu a ukončit kariéru modelky. Napsala knihu s názvem „Always Not Thin Enough. Model's Diary“, ve které pravdivě popsala krutou dietu, hrozné parametry a designéry, pro které je žena jen předmětem sexuálního hladu.

Inspirace pro změnu

Příběh Victoire inspiroval vládu k přijetí zákona zakazujícího příliš přísné parametry modelů. "Uteč, pokud někdo říká, že potřebuješ zhubnout!" je rada, kterou by zkušená modelka ráda poskytla všem mladým dívkám, které sní o molu.

Nový začátek

Nyní se Victoire vrací do formy, nosí velikost 38 a začíná divadelní kariéru. Je jednou z mála modelek, které se odvážily říci lidem celou pravdu ukrytou v zákulisí modelingového průmyslu.