Víte co se opravdu stalo s těly obětí katastrofy Titanic? Od dnes se na tento film budete dívat jinak ...

0
(0)

Dalibor , 22. 04. 2024

Každý zná tragický příběh plavby Titanic. Děj z filmu Jamese Camerona, ani neštěstí od 14. do 15. dubna 1912 netřeba nikomu připomínat.

Titanic - kde jsou těla

Většina z nás jistě narazila na fotografie vraku, statistiky obětí nebo svědecké výpovědi.

Kolem Titanicu však stále existuje mnoho otázek. Co se stalo s oběťmi?

Kde jsou těla? Všechny byly vyloveny? Proč se na fotografiích neobjevily mrtvoly? Začněme od začátku.

Přežilo pouze 730 cestujících

Údaje nejsou jasné. Seznam lidí na palubě byl kolem 2208 - 2228. Někteří cestovali inkognito a jiní ani nepřišli na plavbu.

Katastrofu přežilo jen 730 cestujících, ti kteří se podívali na smrt bylo kolem 1500 lidí.

Vzhledem k obtížné podmínky se opravdu nepovedlo zachránit mnoho těl. Je snadné uhádnout, že někteří byli uvězněni uvnitř. Mrtvá těla v troskách nebyly vůbec viditelné. Mnozí lidé mají zájem o toto téma, že tělo nezmizí tak jednoduše.

Screenshot

1 500 obětí

Máme 1500 obětí. Někteří z nich vstoupili do hloubek oceánu, jiným se podařilo dostat na povrch, aby do 15 minut ztratily své životy při hypotermii. Po katastrofě bylo nalezeno jen 340 těl. 1160 nikdy nebylo a nikdy už nebude nalezeno. Takže co se s nimi stalo?

Tři dny po potopení Titanicu byla poslána loď, aby našli zbývající oběti. V té době byly mrtvoly rozptýleny asi 80 kilometrů od místa havárie.

Vznášející se těla využili ptáci a mořští živočichové jako zdroj potravy. Tři měsíce po katastrofě se našli tři lidé, až 320 kilometrů od vraku!

Co se stalo z neznámými pasažéry

Ty, které nebyly identifikovány, byly zatíženy železem a vráceny zpět do moře, které se stalo jejich hřbitovem. Nebyly identifikovány 166 těl z 340, které byly chyceny.

Jako zvědavost stojí za zmínku, že organizace pohřbu byla podnikáním Johna Snowa (?). Ale pojďme se vrátit k 1160 mrtvolám, které se dostaly pod hladinu spolu s Titanicem.

Většina těl byla vystavena mořským proudem, vodě a tlaku, což samozřejmě způsobilo zrychlený rozpad. James Cameron během 33 expedic uvedl, že vidí jen mušle a roztrhané oblečení. Tyto "mušle" byly kdysi lidskou mrtvolou.

Závěr

Pozůstatky, kterých by většina lidí očekávala, by určitě nebyly nalezeny na dně, alespoň ne v podobě lidské podobnosti. Jen boty a oblečení mohou naznačovat místo, kde padlo tělo.

Ze zřejmých důvodů se kožené oděvy rozpadají mnohem pomaleji než lidské mrtvoly.

Nikdy nebudeme přesně vědět, co se stalo s těly cestujících, ale teď jsme se podívali trochu jinak na fotky z vraku.