Slova, které můžete nejčastěji slyšet od umírajících osob, Vám otevřou oči

0
(0)

Dalibor , 12. 07. 2024

Po mnoha letech nespokojené práce se Bronnie Ware rozhodl najít něco, co by bylo v souladu s jeho hodnotami. Rozhodl se k práci v hospici, kde dlouhá léta pomáhal umírajícím lidem. O něco později sepsal seznam, která slova nejčastěji slyšel od svých pacientů.

1. Kéž bych měl odvahu žít tak, jak jsem chtěl já, a ne, jak po mně chtěli ostatní. "

To je věc, kterou nejvíce litují. Když si lidé uvědomí, že jejich život se chýlí ke konci a podívají se zpět, vidí, kolik ze svých snů nikdy nesplnily. Většina lidí nesplní ani polovinu svých snů a umře s přesvědčením, že to bylo z důvodu rozhodnutí, které učinily. Zdraví nám dává svobodu, kterou si nevážíme, dokud ji neztratíme. "

2. Lituji, že jsem tolik pracoval "

Každý muž, o kterého jsem se staral, to litoval. Neměl dostatek času pro své děti nebo partnera. Ženy také někdy litovali toho, že příliš pracovali, ale protože většina z nich pocházela ze starší generace, obvykle se místo práce starali o domácnost. všichni muži, o kterých jsem se staral, litovali, že strávili tolik času v práci, "

3. Kéž bych měl odvahu vyjádřit své skutečné pocity "

Mnoho lidí skrývá své skutečné pocity z obavy, že se dostanou do konfliktu s ostatními. V důsledku toho se smiřují se svým životem a nikdy nedosáhnou toho, co by dosáhnout chtěli. Mnoho z těchto lidí onemocnělo kvůli hořkosti, kterou v sobě nosili. "

4. Mohl jsem více času věnovat svým přátelům "

Často lidé nevidí přínosy, které jim mohou dát staří přátelé, až do posledních chvil svého života. Často ani není možné takovýto přátel nalézt. Mnoho lidí se tak nechalo unést životem a mezitím ztratili svých nejlepších přátel. Slyšel jsem hodně lítosti z důvodu nevěnování dost času svým přátelům. Každý člověk touží po přátelích, když odchází "

5. Lituji, že jsem nemohl být šťastnější "

To je překvapivě častá věta. Mnoho lidí si teprve na konci života uvědomí, že možnost být šťastným je volba. Příliš podléhají schématům a zvykem. Tzv. "Comfort" každodenních věcí vyhrál nad emocemi, stejně jako nad jejich životy. Strach ze změny jejich přinutil předstírat před ostatními a také před sebou, že jsou šťastní, zatímco někde hluboko uvnitř toužili být ve svém životě znovu bezstarostné šťastní "Tyto rady jsou krásné a opravdové.

I když to pro nás není jednoduché zamyslet se v tuto chvíli nad tak vážnými otázku jako umírání, stojí za to se zamyslet nad těmito slovy. Lidé, kteří o tom mluví, se nachází v úplně jiné situaci než my v každodenním uspěchaném životě. Nedělejme stejné chyby.