3 nejvíce bolestivé a škodlivé věci, které rodiče mohou říct, nebo udělat svým dětem

0
(0)

Dalibor , 26. 06. 2024

Není tajemstvím, že naše denní chování určuje, jak se naše děti budou chovat a působit v dospělém věku. Rodiče poskytují dětem znalosti nezbytné pro přežití a ovlivňují jejich každodenními činy. Výsledkem je, že malé děti podvědomě imitují chování těch, kteří jsou kolem nich.

Avšak budoucnost našich dětí nezáleží jen na tom co děláme - taktéž záleží i to co řekneme. Někdy rodiče selžou, i když se snaží zůstat klidnými a řeknou něco nepříjemné svým dětem na co děti už nikdy nezapomenou.

Co jsou nejvíce znepokojující věci, které můžete říct a udělat?

Uživatelé stránky Quora přišli s třemi nejvíce psychicky škodlivými komentáři, které slyšeli když byli malí. Lidé některé z nich povídají bez rozmýšlení.

Pokud něco nevysvětlíte okamžitě

Vsadíme se že znáte ten znepokojivý pocit, když Vám někdo nechce vysvětlit proč není spokojen s tím, co jste udělali. Přesto rodiče aby se vyhnuli hádkám často říkají "Pochopíš, když budeš mít jednou vlastní děti", Akebia "Pochopíš, když budeš starší". Nepodkopou to inteligenci mladé osoby?

Nedodržováním úspěchů

Někdy je vše o tom jak komunikujete, takže ledajaké slova, která mohou znevážit dětský talent a námahu by měly být tabu. Často se na Vás snaží děti zapůsobit nebo zasloužit si pochvalu, takže jejich neignorujte a nekritizujte to co dělají.

Znevažování jejich utrpení

Můžete si myslet, že problémy Vašich dětí jsou triviální, ale nikdy si z nich nedělejte legraci, nebo neznevažujte jejich utrpení a bolest. Pokud náhodou iv něčem selžou, nikdy to nevytahujte pro ostatními příbuznými.