Intimní hygiena: 9 věcí, které byste neměli dělat!

0
(0)

Dalibor , 24. 06. 2024

Každá žena by se měla starat o své genitálie a vyvarovat se určitých závažných chyb. V tomto článku se budeme zabývat 9 věcmi, které byste neměli dělat, pokud vám záleží na zdraví vašich genitálií!

Čajovníkový olej

1. Pokud pociťujete bolesti, nepohodlí nebo kandidózu, měli byste vyhledat kvalifikovanou odbornou pomoc, než se sami léčit doma léky, jako je například čajovníkový olej.

Úzké džíny

2. Neříkáme vám, abyste odhodili všechny své úzké džíny, můžete je někdy nosit, ale místo toho zkuste nosit běžné kalhoty, které jsou prodyšné. Neustálé nošení těsného oblečení může vést k akné nebo kandidóze, určitě byste nechtěli trpět ani jedním, ani druhým. Jen se ujistěte, že dáváte ženským pohlavním orgánům prostor k dýchání.

Zápach z vagíny

3. Žena musí pochopit, že její genitálie jsou velmi citlivé a jemné. Musíte dodržovat správnou hygienu, jinak můžete narazit na infekci, celkovou úzkost a štiplavý zápach.

Bakterie

4. Jedna z vážných chyb! Je pravda, že na tomto místě nemá každý svědění. Musíte se však pokusit pokušení odolat. Protože pokud se neudržíte, můžete způsobit další podráždění a pak můžete čelit problému bakteriální vagitózy.

Vyrážky

5. Vaše pochva je ve svém přirozeném stavu vynikající a další komentáře nejsou přijímány. Nyní, pokud jde o zdobení pochvy různými materiály: vagina je nejcitlivější částí vašeho těla, a proto nechcete mít problémy spojené s tímto orgánem. Jakékoli šperky z cizích těl mohou vést k vyrážkám a svědění kůže.

Choroboplodné zárodky

6. Časté praní ve skutečnosti odstraňuje z pochvy všechny choroboplodné zárodky, včetně těch důležitých, které udržují hladinu korozivity pod kontrolou. Zbavením se těchto bakterií se stanete zcela nechráněni před chorobami. Vagíny jsou navrženy tak, že je nemusíte často umýt mýdlem, protože samy produkují látku, která působí jako přírodní čisticí prostředek. Proto se doporučuje omýt vnější vrstvu mýdlem bez parfému.

Holení chloupků

7. Mnoho dívek provádí epilaci oblasti bikin. V takovém případě si musíte být jisti, že se obrátíte na dobrého odborníka, který vás nenechá zarostlými chloupky, které mohou způsobit různé nemoci.

Spodní prádlo

8. Vždy noste čisté spodní prádlo, abyste chránili svoji pochvu před infekcemi. Téměř každá žena má vaginální výtok denně, proto je důležité často měnit spodní prádlo. Je lepší chodit do prádelny častěji než do nemocnice.

Pupínek v oblasti pochvy

9. Všechny ženy, jakmile uvidí pupínek nebo vyrážku na pochvě, se okamžitě začnou obávat, ale měli byste se snažit se jich vůbec nedotýkat. Vagina, která je nejcitlivější částí vašeho těla, nemůže snášet drsné zacházení.