Žena měla porodit sedm dětí. Doktor udělal chybu. Kolik nakonec měla dětí?

0
(0)

Dalibor , 21. 06. 2024

25letá Malijka, která otěhotněla s několika matkami, může mluvit o zázraku narození.

Případ Halima Cisse fascinoval celé Mali

Přitahoval pozornost mnoha vědců. Kvůli komplikovanému průběhu porodu došlo k porodu na klinice v Maroku.

Halima Cisse pochází z Mali v západní Africe, ale během dodávky odešla do Maroka. Na konci března dospěli lékaři k závěru, že Halima Cisse potřebuje odbornou lékařskou péči. Byla převezena na kliniku v Maroku. 25letá žena se tak rozhodla kvůli riziku vícečetného těhotenství. Porodila děti 4. května.

Porodila devět dětí!

Je zajímavé, že ultrazvukové vyšetření provedené v Mali a Maroku ukázalo, že Cisse měla porodit sedm dětí. Jak se ukázalo později - dvě děti byly přehlédnuty. Žena však úspěšně porodila všech devět císařským řezem.

Lékaři se obávali o zdraví ženy i šance na přežití jejích dětí. Taková mnohočetná těhotenství jsou extrémně vzácná, uvedla tisková agentura Reuters. Bohužel to může také přispět k nedostatku šťastného řešení. Výskyt zdravotních komplikací u těchto typů vícečetných porodů je opravdu vysoký.

Řešení komentuje vláda

Samotná Fanta Siby, ministr zdravotnictví země, hovořila o tomto mimořádném porodu. Potvrdila, že Halima Cisse i novorozencům se daří dobře.

 

Pět dívek a čtyři chlapci

- Novorozenci, pět dívek a čtyři chlapci a matka se mají dobře - uvedla ministryně zdravotnictví Mali Fanta Sibyová a zdůraznila, že ji průběžně informoval malajský lékař, který doprovázel Cisse během porodu v marocké nemocnici.

Ministr rovněž poblahopřál „lékařským týmům z Mali a Maroka, jejichž profesionalita je zdrojem šťastného výsledku tohoto mimořádného těhotenství“.

(zdroj: Reuters, PAP)