19 výhod jedlé sody, o kterých jste nikdy neslyšeli

0
(0)

Dalibor , 19. 06. 2024

Upřímně řečeno, nikdy jsem nepoužíval sódu bikarbónu. Po přečtení na internetu mě často napadá kupovat jedlou sodu.

Jedlá soda

Stejně jako prášek do pečiva, soda velmi pomáhá při výrobě věcí, jako jsou sušenky, ale nikdy jsem neznal další výhody jedlé sody. V seznamu níže je mnoho oblastí, které můžete použít uhličitan ve svém každodenním životě. Nejraději používám sodu bikarbónu jako deodorant.

1.

Kousnutí komárů a jiného hmyzu vás musí bolet. Už to nebude hořet. Smíchejte sódu s vodou a potřete ji kousnutým místem. Nechejte působit 10 minut a poté oblast očistěte studenou vodou. Bolest kousnutí okamžitě pomine!

2.

Řekněme, že jste šli dlouho nakupovat nebo chodili Smíchejte 3-4 čajové lžičky jedlé sody s 2,5 litru vody a nohy si namočte do vody. Věřte mi, bude to stejně účinné jako masážní křesla.

3.

Jedlá soda prostě nefunguje na masáž nohou. Odstraňuje také nepříjemný zápach z obuvi. Ujistěte se, že jste si do bot nalili jedlou sódu a počkejte. Následujícího dne uvidíte, jak vůně zmizí.

4.

Když vaříte z jiné zeleniny, jako jsou fazole, čočka a okra, přidejte do jídla několik čajových lžiček jedlé sody. Uvidíte, jak změknou.

5.

Voní vaše chladnička špatně? Naplňte malou misku sódou bikarbónou a vložte do chladničky s otevřenými ústy. Budete cítit, jak nepříjemný zápach zmizí.

6.

Studené nápoje, které jsou v létě nepostradatelné, rychle ztrácejí svěžest. Přidejte do studené vody trochu cukru, citronové šťávy a půl lžičky jedlé sody. Jedlá soda převede kyselinu v citronu na kyselinu uhličitou. Jedlá soda je neškodná, pokud je konzumována v malém množství. Konzumujte ne více než jednu čajovou lžičku jedlé sody denně.

7.

Jedlá soda je vaším nejdůležitějším pomocníkem v prevenci pálení žáhy. Lžičku jedlé sody smíchejte se sklenicí vody a vypijte. Uvidíte, že ani pálení žáhy, ani nadýmání nezůstanou.

8.

Pokud používáte vanu, nalijte do své vany s vodou 50 až 100 gramů jedlé sody. Jedlá soda změkčuje vodu. Můžete to udělat maximálně dvakrát týdně.

9.

Posypte jedlou sodu na mírně navlhčenou bavlnu. Jako přírodní deodorant bude po dlouhou dobu eliminovat nepříjemné pachy.

10.

Dobrá zpráva pro ty, kteří mají v ústech nežádoucí zápach! Lžičku jedlé sody smíchejte s teplou vodou a kloktejte. Zápach okamžitě zmizí.

11.

Naši malí přátelé doma mohou také těžit ze sody. Trochu sody do podestýlky pro kočky odstraní nepříjemný zápach z podestýlky. Uhličitan můžete také vyhodit do odpadu.

12.

V důsledku reakce vody s kovem dochází v termosce k rušivému zápachu. Přidejte několik čajových lžiček jedlé sody do teplé vody, nalijte do termosky a protřepejte.

13.

Když se smíchá s trochou octa, soda také pomáhá vyčistit skvrny. Po ucpání umyvadla na něj nalijte trochu octa a trochu jedlé sody. Uvidíte, že skvrny ve vašem dřezu jsou omezené.

14.

Namočte stříbrnou lžíci a vidličku do horké vody. Přidejte kousky alobalu a několik čajových lžiček jedlé sody. Po opláchnutí studenou vodou důkladně osušte.

15.

Pokud stále nevěříte, jak účinná je jedlá soda, zkuste to. Můžete si vyčistit zuby sodou. Jedlá soda neutralizuje žíravé kyseliny v ústech. Opravdu úžasné!

16.

Vaše květiny téměř promluví a děkují vám za to. Smíchejte sódu s vodou a nalijte ji do půdy. Ani vy nebudete věřit výsledkům.

17.

Je váš steak příliš tvrdý? Nalijte to sódou bikarbónou a nechte ji několik hodin odstát. Poté ji můžete rozsekat a uvařit. Nebudete věřit, jak měkký se stal.

18.

Přidejte sodu bikarbónu do části pro tekutý prací prostředek v myčce. Samozřejmě to musíte udělat, když je vaše myčka prázdná. Vůně zmizí.

19.

Sporák i troubu můžete vyčistit uhličitanem. Smíchejte sódu s vodou a znečištěné místo očistěte měkkou houbou. Výsledky můžete uvěřit, až když je uvidíte.