5 důvodů, proč nosit ponožky na spaní. Výsledky vás ohromí

0
(0)

Tomáš , 05. 06. 2019

Nespavost a nedostatek spánku nepříznivě ovlivňují lidské tělo: zmatenost, podrážděnost, deprese a dokonce i oslabená imunita. Jednoduché pravidla týkající se věcí, které byste měli udělat ještě před tím, než si lehnete do postele, vám poskytnou plnohodnotný spánek a pohodlí až do rána.

Nespavost

Pokud vás trápí nespavost nebo se každou noc budíte, je pravděpodobné, že vaše nohy jsou studené. Jsou to právě chodidla, které odpovídají za teplotu celého těla. Studené nohy byste v žádném případě neměli ignorovat, jinak riskujete, že onemocníte nebo nebudete spát.

Ponožky na spaní

Kromě teplé, relaxační sprchy po náročném dni, vám k lepšímu spánku pomohou i měkké ponožky. Zahřejí nohy a udrží optimální tělesnou teplotu, což vám pomůže, abyste v noci nebudili kvůli chladu.

Dalším důvodem pro nošení ponožek před spaním je prevence Raynaudovou chorobou. Toto je stav, při kterém se snižuje průtok krve do končetin, člověk pociťuje chlad a stres.

Když poprvé zaznamenáte tyto příznaky, měli byste se poradit s lékařem a ponožky využít ke zmírnění tohoto stavu.

Udržení v teple

Ponožky během noci pomáhají předcházet prudkým návalem. Těžké období pro změny ženského těla během menopauzy může být zmírněno nošením ponožek před spaním. Ponožky vás budou během spánku udržovat v teple a regulovat tělesnou teplotu.

Pokud pravidelně spíte v ponožkách, kůže na patách bude jemná a hydratovaná. Pokud i vy trpíte kvůli popraskaným patám, potřete si je před spánkem krémem a navlékněte si na ně ponožky. Ráno uvidíte, jak se ze suché kůži na nohách stane jemně sametová.

Rychlé usínání

V případě, že nedokážete dlouho usnout, dejte si na nohy ponožky. Teplé a příjemně měkké ponožky pomohou vašemu tělu zrelaxovat a usnout rychleji, než stihnete spočítat všechny ovečky.

Jaké ponožky jsou vhodné?

Ponožky musí být čisté. Během spánku se mohou nohy potit a špinavé ponožky mohou způsobit různá plísňová onemocnění. Určitě nedoporučujeme spánek s ponožkami, v nichž jste strávili celý den.
Ponožky by měly být bez stahovacího gumičky, v opačném případě dojde k sevření cév a účinek bude opačný.

Další možnosti

Pokud vám ponožky vadí nebo nejste zvyklí s nimi usínat, dopřejte svým chodidlům před spánkem horkou koupel. Můžete do ni přidat oblíbený éterický olej, který vám jednou provždy pomůže zapomenout na nepříjemnou nespavost.

Také můžete naplnit láhev horkou vodou a dát ji k nohám, taková podomácku vyrobená pomůcka nenechá vaše nohy zmrznout.

Řekněte svým přátelům na sociálních sítích, jako pomocí ponožek porazit nespavost!