Pokud míváte ráno nepříjemnou pachuť v ústech, okamžitě jednejte

0
(0)

Dalibor , 03. 11. 2019

Stává se že zhřešíme a dáme si na noc pořádnou večeři. V takovém případě nás ranní pachuť nemá proč překvapit: špatně strávená potrava během noci může ráno vyvolat v ústech nepříjemnou pachuť.

Ale co když se vám nepříjemné chutě v ústech objevují pravidelně a stravujete se správně? Stojí za to ověřit si zda nemáte nějaké určité onemocnění, která tento problém vyvolávají. Například, neustále se objevující nasládlá chuť hovoří o zvýšené úrovni cukru v krvi a může být časným příznakem cukrovky!

Nepříjemná pachuť v ústech

Hořká chuť

Hořkost v ústech poukazuje na hromadění se žluči v těle. Znamená to, že játra ji nestíhá zpracovat, může jít io cholecystitidu – zánět, a také jsou možné problémy se žlučovými kanálikmi.Čo dělat? Pijte co možná nejvíce vody, z potravy odstraňte vše mastné, smažené, marinované, i příliš solené.

Pokud vám hořká chuť v ústech zůstává i po těchto změnách, okamžitě se poraďte s lekárom.Príčinou hořké chuti v ústech mohou být také „líné střeva“: stav, kdy se jídlo tráví sdlho a tím pádem v těle stagnuje.Čo dělat? Jezte co možná nejvíce čerstvé zeleniny a ovoce.

Můžete také pít bylinné čaje, které podporují peristaltiku. Použijte přesličku, měsíček, či mátu. A ještě jedna příčina – časté užívání alkoholických nápojů. Z tohoto se chudák játra ucpává!

Co dělat? Vyřadit alkoholické nápoje a také si udělat detox jater. Nezapomeňte na stravu a Omezte příjem mastných a sladkých jídel.

Chuť sirovodíku

Snad nejhorší chuť, která na světě existuje! Pokud se vám stává, že v dopoledních hodinách máte v ústech chuť sirovodíku, znamená to, že váš žaludek vyrábí nedostatečné množství žaludeční šťávy. Stává se to při gastritidě nebo nízké kyselosti.

Co dělat? Abyste posílily vylučování žaludečních šťáv, měli byste jíst více kořeněného a smaženého. V žádném případě se však nemůžete přejídat a to hlavně v noci! Pokud máte pocit, že máte problémy s trávením potravy, konzultujte svůj problém s lékařem: on vám může předepsat speciální léky, které vám s touto nepříjemností pomohou.

Slaná chuť

Zajímavý fakt: v našich slinách se nachází mnoho chloridu sodného – soli. Když tělo nemá dostatek vody, všechny tekutiny se zahustí a to včetně slin. Tak vzniká tato zvláštní slaná pachuť v ústech!
Sůl v ústech zmizí pokud budete pít alespoň 2 litry vody denně.

S tímto problémem se setkávají hlavně lidé závislí na alkoholu. Pivo a víno z těla odebírají vláhu, hlavně proto máte po pití alkoholických nápojů na druhý den takový žízeň!

Sladká chuť

Sladká pachuť v ústech hlavně ráno je velmi nepříjemný signál. Znamená to, že v krvi máte zvýšenou úroveň cukru! Cukrovku můžete dostat opravdu kdykoliv, zejména pokud je vaše strava přeplněná sacharidy …
Pokud se vám tato chuť objevuje v ústech pravidelně měli byste navštívit lékaře. Doporučujeme, abyste podrobili testu u endokrinologa a provedli testy! S cukrovkou se není radno zahrávat. Pokud budete všechny časné signály ignorovat, můžete tak zaplatit nejen svým zdravím, ale i životem …

Kyselá chuť

Pokud míváte v ústech kyselou chuť je to příznak zvýšené žaludeční kyselosti. Pokud se kyselina chlorovodíková, která se vyrábí v žaludku na trávení potravy, produkuje ve velkém množství, způsobuje to v ústech nakyslou chuť.

Nejezte mnoho mastného, ​​pronikavým nebo sladkého! Samozřejmě, že ani vyšetření u odborníka vám neuškodí. Lékař vám předepíše léky na snížení kyselosti. Nakyslá chuť v ústech také může být výsledkem poruchy funkce slinivky například po příliš luxusní hostině.

Kovová chuť

Kovová pachuť v ústech poukazuje na parodontóze nebo jiné onemocnění ústní dutiny. Také tyto zvláštní pocity se mohou objevit po otravách těžkými kovy, například rtutí, arsenem, nebo olovem. Podobná chuť se může objevit i jako vedlejší účinek některých léků jako například metronidazola.

Pokud často míváte nepříjemný pocit v ústech po snědení různého druhu ovoce, vypláchněte si ústa sodou. Nepříjemné chuti se zbavíte a vaše sklovina nebude tak trpět!

Kouření je důvod, abyste k zubaři chodili častěji. Pokud kouříte, nepříjemná pachuť se může objevit v důsledku přítomnosti velkého množství mikrobů v ústech.

Stojí za to starat se o své zdraví v maličkostech, abyste pak neonemocněli vážně!