Nemůžete usnout? Tato vojenská metoda vás pošle do limbu za minutu!

0
(0)

Dalibor , 25. 12. 2019

Zatímco někteří lidé nemají s usínáním žádný problém a do svých snů upadnou okamžitě po položení hlavy na polštář, existují i tací, kteří takové štěstí nemají. Možná to znáte – hlava pracuje na plné obrátky, řešíte nevyřešitelné problémy a přehazujete se ze strany na stranu. Nepomáhá nic – ani procházka po bytě, návštěva toalety či vyvětrání na balkóně. Při návratu do postele se podíváte na hodinky a tam svítí čas, který vás nepotěší. Usínáte nad ránem a už víte přesně, jak těžké bude vstávání.

Pokud patříte mezi tuto nešťastnou skupinu lidí, máme pro vás dobrou zprávu. Podařilo se odhalit tajnou vojenskou techniku, díky které byste měli usnout už do dvou minut.

Vojenská technika pro rychlé usínání

Tento trik údajně používá americká armáda, aby vojákům pomohla usnout i v těch nejméně ideálních podmínkách, například na bojišti. Tajemství této techniky je podrobně vysvětleno v knize "Relax and Win". Předpokládá se, že nadřízení vyvinuli tuto metodu, aby zajistili, že se jejich vojáci vyspí a kvůli únavě nedělali chyby.

Postup techniky

Přinášíme vám postup, který by mohl vyřešit vaši zoufalou situaci:

  1. Uvolněte svaly na obličeji, včetně jazyka, čelisti a svalů kolem očí.
  2. Pomalu zatlačte ramena do postele, následně postupujte stejně i při ukládání rukou.
  3. Vydechněte a uvolněte hruď. Po tomto kroku následují nohy – uvolňujte je postupně od stehen směrem dolů.
  4. Vyčistěte mysl: Věnujte 10 vteřin vyčištění mysli před přemýšlením nad jedním ze tří následujících obrázků:
    • Ležíte v kanoi na klidném jezeře s jasnou modrou oblohou nad sebou.
    • Ležíte v černé sametové houpací síti v úplně tmavé místnosti.
    • Říkáte si „nemysli, nemysli, nemysli“ po dobu alespoň 10 sekund.

Úspěšnost a výhody techniky

Tato metoda má prý až 96% úspěšnost u lidí, kteří ji praktikují po dobu šesti týdnů. Nedostatek spánku a jeho dopady se neprojevují jen v armádě. Může ovlivnit výkon kohokoliv. Zvýšené riziko cukrovky 2. typu, srdečních chorob a obecná neschopnost soustředit se a pracovat jsou jen některé z důsledků.

Další tipy pro lepší spánek

Pokud tato technika u vás nezafunguje, expert na spánek Dr. Neil Stanley tvrdí, že nejdůležitějším faktorem je uklidnit svou mysl. „Abyste dokázali usnout, potřebujete tři věci: příjemnou ložnici, uvolněné tělo a zejména klidnou mysl. Nemůžete jít spát, pokud vaše mysl pracuje na plné obrátky. Je třeba dělat vše pro to, abyste ji uklidnili a mohli sladce usnout,“ vysvětlil Stanley.

Jak uklidnit mysl?

Nato neexistuje žádný univerzální trik. Je třeba najít něco, co vyhovuje pouze vám. „Neexistuje žádný kouzelný způsob, jak to udělat. Musíte najít to, co je vhodné pro vás. Ať už je to čtení, teplá koupel, heřmánek, aromaterapie nebo poslech hudby,“ objasnil Stanley. Podle jeho slov totiž nezáleží na tom, co děláte, pokud vám to pomůže překonat stres ze dne, je to správné.

Vyzkoušejte tuto vojenskou techniku a další tipy, jak si zajistit klidný a kvalitní spánek. Kdo ví, možná právě vám tato metoda pomůže usnout do dvou minut a předejít tak nevyspalým nocím a unaveným ránům.