Med a ořechy – Někdy zdravé a někdy jed! 6 kombinací, které vašemu zdraví škodí

0
(0)

Tomáš , 08. 12. 2018

Med a ořechy – skvělá kombinace. Už od dětství jsme byli naučeni konzumovat tuto zdravou a lahodnou pochoutku, převážně v zimě, kdy naše tělo potřebuje živiny a energii více než kdykoliv v roce. Občas se stane, že se to přežene a náš žaludek nám za to patřičně poděkuje.

V 30-tce se u nás začnou objevovat problémy s gastrointestinálním traktem a ošetřující lékař prohlásí: “Už žádné ořechy s medem! Organismus nedokáže strávit více než 100 g ořechů a pokud se nevyskytne otrava jídlem, přebytečné tuky se začnou ukládat na bocích a stehnech. “

Zjistilo se, že existují produkty, které nejsou navzájem kompatibilní. Jejich konzumace může vést k narušení trávení, plynatosti, kvašení a hnití.

Zvykli jsme konzumovat nezkombinovatelné, což je důvodem vzniku většiny nemocí, včetně problémů s nadváhou. Proto vám prozradíme, které potraviny je lepší nejíst abyste si mohli zachovat zdraví a mládí!

Nikdy si nedávejte mléko s banánem, kyselým ovocem, masem, rybami nebo chlebem z droždí. Nevíte se vzdát banánovo-mléčného koktejlu? Zapomeňte na tuto kombinaci pokud si ještě ceníte své zdraví. Totéž platí, pokud si připravujete maso nebo ryby spolu s omáčkou na mléčné bázi.

Lilkovitá zelenina spolu s mléčnými výrobky nebo okurkami je krokem vedle a vašemu organismu se to určitě nebude líbit. Rajčata, lilek, sladká paprika či brambory převedeny na brambory se sýrem, lasagne s rajčaty a smetanovou omáčkou nebo jednoduchý salát z čerstvých rajčat a okurek – nechtěné kombinace.

Meloun konzumujte vždy odděleně – nemíchejte ho s jogurtem, nedávejte jej do ovocného salátu, nezalévejte ho vychlazenou vodou či alkoholem.

Med a teplé produkty jsou další nevhodnou kombinací pro naše tělo. Med by se neměl v žádném případě zahřívat, jinak jeho konzumace může vést k tvorbě toxinů a na nějaké pozitivní účinky můžeme zapomenout. Před tím, než si čaj ochutíte medem, nechte ho vychladnout. Nezpracovaný med – léčivý nektar, tepelně zpracovaný med – jed.

Fazole určitě nekonzumujte s mlékem, vejci, jogurtem a dokonce ani s rybami.

Jablka, hrušky, hrozny, švestky a meloun se nedoporučují konzumovat jako dezert po vydatném bílkovinném jídle. Důležitá je rychlost trávení těchto výrobků. Udělejte to následovně: první salát, pak něco teplé, později sladké a jako dezert vytoužené ovoce.

Aby se vám jídlo jen zbytečně nesklízalo do žaludku, pokuste se dodržovat tato jednoduchá pravidla. Není na tom nic těžké, ale pokud se vám zdá, že jsou příliš přísná, začněte s ovocem – jezte o samostatně, buď 30 minut před nebo 2 hodiny po jídle.

Konzumace výše uvedených příkladů jídel a jejich negativní vliv na organismus lze zmírnit pomocí bylinek a koření: před tím, než je začnete jíst, dejte si plátek čerstvého zázvoru a po jídle zázvorový čaj. Na zdraví!