Mnoho tvrzení říkáe, že ovoce a zelenina má svůj význam za čerstvého stavu, proto po tepelné úpravě ztrácejí svůj vysoký obsah vitamínů a dalších prospěšných látek. Jeden druh zeleniny ale toto tvrzení naprosto vyvrací a tím jsou nakládané okurky. Prozradíme vám, proč byste nakládané okurky měli jíst každý den a jaké vliv na lidské tělo mají.
Nakládané okurky
Okurky obsahují mnoho vitamínů a prospěšných látek, které ani tepelnou úpravou nezmizí a naopak vznikají nové kombinace, které jsou pro lidské tělo velkým přínosem.
Trávicí systém
Nakládané kyselé okurky obsahují mnoho vlákniny čímž přispívají revitalizaci trávicího systému. Trávicím ústrojím výborně procházejí. Díky tomu podporují rychlejší hubnutí.
Rakovina
Většina zeleniny a to i kyselé okurky jsou dokonalým startérem k aktivaci lidského těla. Během toho, co vy si pochutnáváte, okurky zpomalují růst nebezpečných buněk ve vašem těle a působí protirakovině.
Střevní mikroby
Kyselina mléčná v našem těle vzniká během procesu fermentace, tím do lidského těla pronikají užitečné bakterie a snižují hladinu tuků v krvi. Důsledkem toho klesne krevní tlak.
Toxiny v těle
Okurky pdoporují rychlejší trávení proteinů a zbavují lidské tělo vysokého cholesterolu.
Vitamíny
V kyselýc okurkách najdeme mnoho vitamínu C. Tento vitamín pomůže lidskému tělu, pokud jste unavení nebo vás bolí svalstvo.
Závěr
Pozitivné účinky nemusíme hledat pouze v samotných nakládaných okurkách, ale také v jejich nálevu. Nálev je plný esenciálních olejů, enzymů, koření a štávy ze zelniny. Současně obsahuje mnoho draslíku, díky čemuž nám okurky s nálevem dokážou pomoci i po probdělé noci na párty.
Lékaři dopuručují kyselé okurky těhotným ženám i lidem trpící onemocněním ledvin.