1. Snižují hladinu cholesterolu
Hrst vlašských ořechů dokáže účinně snížit hladinu "špatného" cholesterolu a dokonce i zlepšit stav krevních cév v buňkách. Jedna studie ukázala, že lidé, kteří pravidelně konzumovali ořechy na svačinu, měli mnohem lepší hladinu cholesterolu v krvi jako ostatní. Vlašské ořechy navíc obsahují značné množství mononenasycených tuků, včetně omega-3 mastných kyselin, důležitých pro správnou ochranu srdce. Díky jejich konzumaci podpoříte nejen zdraví svého srdce, ale také hubnutí v pase.
2. Mohou zlepšit vaši paměť
Jedna studie v roce 2012 zjistila, že konzumace vlašských ořechů, jako součást středomořské stravy, je spojena s lepší pamětí a výkonnějšími mozkovými funkcemi. Antioxidanty v ořechách dokáží snížit riziko neurodegenerativních onemocnění, včetně Alzheimerovy choroby.
3. Snižují zánět v těle
Mezi omega-3 mastných kyselin jsou kyselina DHA, EPA a kyselina ALA (alfa-linolenová) nejsilnějšími "bojovníky" proti jakýmkoli zánětům. Vlašské ořechy jsou jedním z nejbohatších zdrojů kyseliny ALA, díky čemuž jsou účinné v případě, že vaše tělo trápí silný zánět.
4. Zmírňují příznaky PMS
Jen 20 gramů ořechů (asi 15 kousků) obsahuje téměř 50% doporučené denní dávky manganu a asi 11% hořčíku . U obou látek se vzkázalo, že dokáží zmírnit příznaky PMS jako jsou změny nálad, nespavost, žaludeční potíže a podobně.
5. Dokáží snížit krevní tlak
Ve studiích o tom, jak lidé reagují na stresové situace, se ukázalo, že konzumace ořechů dokáže snížit krevní tlak v obou případech - i když je člověk pod stresem, i když pod stresem není. Důvodem jsou pozitivní účinky oleje z vlašských ořechů , který je konzistence velmi podobný lněnému oleji.