Pozor při léčbě kašle, 6 největší chyb, které děláte a škodíte si!

0
(0)

Dalibor , 08. 01. 2020

1.Kašel můžete neléčit: stejně zmizí sam.

Obecně ano: tento příznak, stejně jako rýma, zmizí za 2-3 týdny. A pokud kašel nezmizí, nazývá se chronický - a nyní může svou oběť vyčerpávat několik měsíců. Je to začarovaný kruh, ze kterého je se těžce vymanit.

V důsledku přetrvávajícího kašle se průdušky stávají přecitlivělé a reagují na jakýkoli dráždivý faktor. Například na mrazivém nebo příliš suchém vzduchu, fyzická aktivita. A z jakéhokoli důvodu budete kašlet. Je mnohem obtížnější dostat se z tohoto stavu, než se zotavit včas.

 

2. Kašel by měl být léčen antibiotikami.


Antibiotika má předepisovát jenom doktor. A to pouze pro léčbu bakteriálních infekcí. Ve většině případů je kašel způsoben viry. Bakterie se mohou připojit později a pak existuje riziko bronchitidy a pneumonie.

To nejlepší, co můžete udělat, aby nevniklí bakteriální infekce, je zabránit stagnaci sputa v průdušnici a průduškách.

 

3. Místnost, kde jste by měla být teplá a suchá.
Teplota a vlhkost objektivně neovlivňují rychlost regenerace. Dodržování obecných hygienických pravidel je mnohem důležitější: denní uklid prachů a větrání.

4. S mokrým kašlem lze použít antikašlevá léčiva.
Každý ví, že to nelze udělat: kašel je nepodmíněný reflex, který vám umožňuje vytlačit ze dýchacích cest všechno škodlivé a zbytečné.

Antikašlevá léčiva působijí na receptory potlačují tak reflex. Pokud se však v průduškách houpají hleny a organizmus se jich snaží zbavit, pak je zastavení zločinem proti sobě. Stagnace infikovaného hlenu může vést k bronchitidě a pneumonii.

5. Jsou-li antibiotika předepisována, nemá smysl používat expektoranty.

Bakteriální infekce - nemoc, kašel - příznak. Antibiotika jsou předepsána, abyste zničili příčinu nemoci. A symptomatická terapie v různých případech může zvýšit jejich terapeutické nebo naopak vedlejší účinky.

Pokud doktor předepsal antibiotika, musíte mu určitě sdělit, jaké další léky užíváte.

6. Bylinné přípravky jsou bezpečnější než chemie.

Účinnost bylinných léčivých přípravků je dána obsahem účinné látky v nich, kterou lze syntetizovat v laboratoři. Problém je v tom, že není možné zajistit přesné dávkování této složky v rostlině.

U moderních syntetických léčiv jsou dávky přesné a nežádoucí vedlejší účinky jsou minimalizovány.