Varování: Tyto potraviny mohou být jedovaté! Většina z nás je má v kuchyni

4.3
(57)

Jan , 01. 12. 2019

Řada ingrediencí obsažených ve zpracovaných potravinách může mít extrémně toxický účinek na lidské zdraví a může způsobit vážné zdravotní problémy.

Jedovaté potraviny

V dnešním článku uvádíme přehled některých nejtoxičtějších potravin, které máte doma v kuchyni, aniž by jste to vlastně tušili.

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek má halucinogenní účinky. Pouhých 5,5 gramu může způsobit křeče a 8 gramů může dokonce vyvolat záchvat. A stačí jeden muškátový oříšek denně, aby došlo k rozvinutí psychózy.

Rebarbora

Listy rebarbory jsou nesmírně toxické, protože jsou plné kyseliny šťavelové, která může zapříčinit tvorbu ledvinových kamenů.

Při konzumaci menšího množství může dojít k vážným zdravotním problémům, ale konzumace 5 kg této rostliny již může mít smrtelné následky.

Brambory

Brambory se zelenou slupkou jsou extrémně toxické. Tyto brambory a jejich klíčky obsahují glykoalkaloidy, které mohou způsobit průjem, kóma a dokonce i smrt.

Tuňák

Tuňák je vysoce toxická potravina, protože obsahuje rtuť. Pokud se rtuť dostane do mozku, může dojít k jeho vážnému poškození. Podle Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv by se ženy a děti měly konzumaci tuňáka zcela vyhýbat.

Mandle

Existují dva druhy mandlí: sladké a hořké. Hořké mandle obsahují kyanovodík, a konzumace 7 z 10 oříšků může způsobit vážné zdravotní problémy u dospělých a dokonce smrt u dětí.