Co se děje s lidským tělem pokud pijete každý den kávu? Známe důsledky

0
(0)

Tomáš , 01. 02. 2019

Je káva zdravá? To je velmi důležitá otázka v při pohledu na kávu. Kolik kávy bychom měli za každý den vypít a jaký má vliv na tělo?

Káva

Káva zvyšuje energii, to je známá informace, ale udržuje vás dokonce zdravými. Má také skutečně mnoho dalších přínosů pro zdraví. I když má mnohem lepší chuť s mlékem, smetanou, cukrem a dalšími přísadami, tyto výhody můžete získat pouze pitím čisté černé kávy. Také musíme říci, že byste měli vždy zvolit organickou kávu bez přidaných umělých chutí.

Metabolismus

Možná to je právě hlavní důvod, proč lidé tak rádi pijí kávu. Neexistuje vůbec nic, co by vás tak nakoplo, jako právě ta lahodná káva. Po šálku černé kávy se cítíte úžasně a plní energie. Ačkoli energie netrvá příliš dlouho, může vám pomoci začít váš den mnohem lépe.

Zdraví mozku

Studie publikované v časopise Journal of Applied Physiology tvrdí, šálek kávy denně může snížit riziko vývoje demence a Alzheimerovi nemoci až o 65% u mužů a žen středního věku. Bylo také zjištěni, že káva může snižovat riziko Parkinsonovy chorobby o 32 a 60%.

Cítit se lépe

Vědci z Harvardské veřejné školy zdravotnictví provedli studii, která ukázala, že dospělé ženy a muži, kteří konzumovali 2 až 4 šálky kávy denně, měli o 50% sníženou možnost sebevraždy, než lidé, kteří kávu nepili. Navíc má káva několik antioxidantů a živin, včetně manganu, draslíku, vitaminu B1, B2, B3 a B5.

Snižuje riziko vzniku rakoviny kůže

Journal of the National Cancer, institut, publikoval studii, která ukázala, že starší lidé, kteří konzumovali kávu a to 4- 6 šálků denně, měli o 20% nižší riziko vzniku maligního melanomu. Odborníci tvrdí, že káva obsahuje několik antioxidantů a fytochemikálie, které mohou hodně snížit riziko rakoviny.

Snižuje riziko cukrovky 2. typu

Harvardská škola provedla studii, která ukázala, že lidé, kteří konzumovali více než 1 šálek kávy denně, měli snížené riziko vzniku cukrovky druhého typu. To ale
není vše. Výzkumníci dospěli k závěru, že účastníci, kteří snížili spotřebu kávy o více než jeden šálek denně, měli o 17% vyšší pravděpodobnost cukrovky 2. typu.