Tyto potraviny mohou způsobit rakovinu: Více je do úst určitě nedáte!

0
(0)

Jan , 27. 02. 2020

Obsah článku

Zdraví máme jen jedno a rozhodně si ho musíme hlídat. I přesto jsme nepoučitelní a zdravotní problémy řešíme až když trpíme bolestmi nebo nám znepříjemňují život. No pokud vám alespoň zčásti záleží na tom, co konzumujete, doporučujeme si článek přečíst do konce.

V dnešní uspěchané době se stále více uchylujeme k fastfoodům nebo potravinám, které nás zasytí alespoň na pár minut, i když neobsahují žádné zdraví prospěšné látky. Jednoduše cítíme hlad a v tom momentě je důležité pouze jedno, a to nenechat žaludek prázdný. Přinášíme vám však seznam pár potravin, po kterých byste měli sahat pouze zřídka nebo nejlépe vůbec:

Hranolky, chipsy a smažená jídla

Obecně bychom mohli tvrdit, že všechny potraviny, které se smaží na oleji, jsou považovány za ty nejškodlivější. Důvodem jsou karcinogenní látky akrylamidy, které se tvoří při vysokých teplotách, jakým smažení rozhodně je.

bílé pečivo

Není žádným překvapením, že základní složkou bílého pečiva je bílá mouka, která dokáže v těle nadělat pořádnou Sarapis. Obsahuje totiž lepek, který je těžko stravitelný. V krajních situacích dokonce ucpává střeva, což může vést k vážným zdravotním komplikacím.

Sladkosti včetně čokolády

Nemusíte se obávat, pokud si nevíte den představit bez Tabulku čokolády. Ne každá totiž patří do skupiny nezdravých. Jde především o sladkosti a čokolády, které obsahují palmový tuk a rafinované cukry. Palmový olej totiž poškozuje vnitřní orgány (slinivka břišní, tlusté a tenké střevo).

slazené nápoje

Tyto druhy nápojů jsou oblíbené především u mladších generací. Mohou být sice sladké, chutné a dodají energii, ale zároveň obsahují obrovský příjem cukru. Šumivé slazené nápoje však většinou obsahují sladidla, které jsou mnohem nebezpečnější než obyčejný cukr. Jde především o umělé sladidlo aspartam, který je 200krát sladší než cukr.