Obsah článku
Vitamin D nebo “solární vitamín” jsou pro naše zdraví nezbytné a jeho nedostatek v těle může způsobit vážné zdravotní problémy.
Nedostatek vitaminu D může způsobit:
- změny nálady
- špatné trávení
- syndrom dráždivého tračníku
- mozku mlhu a zapomnětlivost
- infekce a nemoci
- bolesti kostí a svalové bolesti
- chronické únavy a fibromyalgie
- anémie
- diabetes
- akné
- přibývání na váze
- závratě
- těhotenské komplikace
- úzkost
Proto jsou to příznaky, které naznačují, že musíte optimalizovat hladiny vitamínu D v těle dříve, než začnete s většími komplikacemi:
slabá imunita
Vitamín D posiluje imunitní systém, takže jeho nedostatek způsobuje, že člověk je náchylný na infekce, choroby a různé zdravotní problémy.
Bolest zad
Vitamín D zlepšuje vstřebávání vápníku v těle, a tak posiluje svaly a kosti. Proto jsou nízké hladiny vitaminu D spojené s chronickou bolestí dolní části zad.
Konstantní únava
Nedostatek tohoto vitamínu v těle často způsobuje, že jste nevyčerpaný, neustále unavený a dramaticky snižuje energetickou hladinu.
absorpční porucha
Snížená hladina vitaminu D zasahuje do absorpce jiných živin v těle, což vede k různým zdravotním problémům.
Ztráta vlasů
Mnoho lidí s nedostatkem vitaminu D také čelí vypadávání vlasů, protože vitamin D je mimořádně důležitý pro zdraví vlasů.
Nadměrné pocení
Zvýšená tělesná teplota a nadměrné pocení, jako prostředku pro odstranění toxinů je jedním z prvních příznaků nedostatku vitaminu D.
Tělo produkuje vitamín D jako odpověď na účinky slunečního záření na pokožku. Jeho nedostatek je vážný zdravotní problém a vyžaduje včasnou léčbu, aby se zabránilo vážným zdravotním problémům a chorobám. Pokud je to možné, jděte ven a vychutnejte si slunce. Otevřete okna v kanceláři nebo obývacího pokoje, abyste dostali sluneční světlo.
Můžete se také poradit se svým lékařem a začít užívat doplňky vitaminu D.
Některé potraviny obsahují tento vitamín a měli byste zvýšit jejich příjem. Mezi ně patří žloutky, tučné ryby jako je tuňák, makrela a losos, máslo rybí olej, sýr, potraviny obohacené vitaminem D, jako je například sójové mléko, pomerančový džus, a obohacených mléčných výrobků a obilovin.
Přečetli jste si článek až do konce? Zaujal Vás? Potom můžete práci redaktora odměnit tím, že dáte článku na Facebooku lajka nebo jej budete sdílet děkujeme.