Lidé již po staletí hledají potraviny, které prospívají celému lidskému organismu. Pokud již nechcete hledat a začít s lepší životosprávou, máte skvělou příležitost. Jedná se o datle, které určitě znáte. Jsou chutné a pomáhají zmírnění mnoha onemocnění.
Datle
Blahodárné účinky jsou způsobeny jejich bohatostí na živiny, které jsou schopny posílit celý lidský metabolismus. Prozradíme, proč jsou pro lidské tělo zrovna datle důležité a v čem spočívá každodení konzumace.
Železo
Železo je zodpovědné za hemoglobim a červené krvinky, které v našem těle jsou a poskytují krvi potřebný kyslík. Proto je železo vyjímečné především pro lidi s anémií, pro děti a těhotné ženy. Nejlepší a nejpřiměřenější dávkou je 100g datlí denně, protože to obsahuje asi 0,9mg železa.
Průjem
Draslík je základním minerálem v železe, který zklidňuje břišní flóru a střeva a podporuje zdravé bakterie, proto pak nemusíte trpět průjmem.
Zácpa
Soporické schopnosti datlí mohou uklidnit průjem a zácpu, proto jsou z tohoto důvodu datle výborné. Do misky s vodou je ponořte a nechte je zde
louhovat jednu noc. Vodu pak můžete pát ráno na lačno a posílit tak vaše trávení a obecně celý organismus.
Hmotnost
Datle jsou velkým přínosem na prázdný žaludek, protože zabraňují ukládání nadměrného tuku v těle a protože jsou bez cholesterolu, tak nepřibíráte na váze.
Cholesterol
Datle léčí špatný cholesterol, a to tím, že vyčistí krevní cévy a zbaví se všech krevních sraženin.
Srdce
Ponořte datle do misky s vodou a nechte je zde opět celou noc. Potom z nich odstraňte semínka a jezte je ráno na lačno. I semínka jsou jedlá a chutná.