7 oblíbených potravin, které jsou obzvláště špatné pro naše ledviny!

0
(0)

Dalibor , 30. 01. 2020

Udržování zdraví našich ledvin je nezbytné, protože je to tělo, které čistí naše tělo od toxinů z každodenního života, což je také důležité pro udržení rovnováhy našich hormonů a odstranění přebytečné tekutiny v těle.

Bohužel, ochrana našich ledvin je složitý úkol, protože konzumujeme mnoho potravin, o kterých se věří, že jsou zdravé každý den a které jsou obzvláště škodlivé pro naše ledviny. 

Zde je seznam potravin, které se na první pohled jeví jako zdravá strava, ale ve skutečnosti jsou pro naše ledviny velmi zatěžující

1. Avokádo

Avokádo je neuvěřitelně populární na celém světě, ale jeho přehánění - zejména pokud máte problémy s ledvinami - může způsobit vážné problémy. To vše je možné, protože avokáda jsou neuvěřitelně bohaté na draslík a pokud se příliš mnoho tohoto minerálu hromadí v krvi, mohou se vyskytnout problémy se srdečním rytmem a svalové křeče.

2. Maso

Nadměrná konzumace masa může vést k problémům s ledvinami, protože tělo je velmi pomalu rozkládat strukturu masa a toxiny, které zůstávají v procesu využívání potravin, zatěžují ledviny. Strava založená výhradně na masných výrobcích může snadno způsobit ledvinové kameny. Abyste tomu zabránili, je lepší dodržovat stravu bohatou na zeleninu a maso.

3. Sůl

Z důvodu zachování našeho zdraví by doporučené denní množství soli nemělo překročit 2300 mg, což je přibližně jedna lžička soli. Nadměrný příjem soli zatěžuje ledviny, což má za následek močové problémy a vysoký krevní tlak. Proto pokud je to možné, vyvarujte se konzumace polotovarů, protože jsou plněné solí.

4. Banán

Pokud máte problémy s ledvinami, dejte si pozor, protože banány, podobně jako avokádo, mají vysoký obsah draslíku. Pro zdravého dospělého člověka se doporučené denní množství draslíku pohybuje od přibližně 3 500 do přibližně 4 700 mg v porovnání s banány s průměrnou velikostí obsahujícími 537 mg draslíku.

5. Mléčné výrobky

Sýry, jogurty, mléčné nápoje jsou plné vitamínů a výživných látek, ale mohou uškodit více, než jsou zvyklé. Kvůli vysokému obsahu fosforu je obtížné je zpracovat pro ledviny.

6. Celozrnný chléb

Celozrnný chléb je také velmi bohatý na fosfor a draslík, takže plátek celozrnného chleba obsahuje 70 mg draslíku a 57 mg fosforu.

7. Pomerančová a pomerančová šťáva

Pomeranč je skutečným super ovocem, protože obsahuje nízký obsah kalorií a vysoký obsah vitamínu C. Pokud však máte problémy s ledvinami, měli byste tomuto ovoci věnovat pozornost kvůli vysokému obsahu draslíku. Střední oranžová obsahuje 240 mg fosforu, zatímco pohár čerstvě vylisované pomerančové šťávy obsahuje 470 mg.

Pokud máte nejmenší podezření, že může dojít k problémům s ledvinami, nezapomeňte zabránit příjmu potravy nebo alespoň snížit její příjem a vyhledejte lékařskou pomoc co nejdříve.

👍 Tento návod je užitečný