Nedávno jste si mohli přečíst článek o nepravé rýži, která se vyrábí v Číně. Věřte či nevěřte, některou rýži vyrábějí s použitím přísad z plastu. A nikdo s tím nic nedělá.
Samozřejmě, jako obhájce zdraví, výzkumník zaměřený na potraviny a způsob jejich zpracování, jsem si pomyslel, že to už zašlo příliš daleko.
Plastová rýže? Konzumace ještě i malého množství plastu má pro trávicí systém a hormony strašné následky.
BPA (bisfenol) v plastu napodobuje estrogen. Tento hormon se po požití BPA rozrůstá raketovou rychlostí. Snězte plastovou rýži a v podstatě si koledujete o to, abyste zemřeli jako mladí, například na rakovinu prsu.
Jednou za čas, když slyším jaké šílenosti dělají v Číně, vždy zpozorní a raději se vyhýbám se potravinám, které odtud pocházejí.
Člověk musí přemýšlet nejen o tom, co se může stát při přepravě potravin z druhé strany světa (možné vystavení toxickým látkám nebo kontaminaci), ale i tom, co někteří z čínských výrobců páchají na potravinách.
Vše falšují do úplné krajnosti, aby je to vyšlo tak levně, jak to je jen možné. Čína používá své inovativní metody nejen na to, aby vyráběla technologicky levné výrobky, hračky či jiné spotřební zboží, ale také potraviny.
Tento přístup je pro zdraví lidí extrémně nebezpečný. Pojďme se nyní podívat, které potraviny jsou nejrizikovější.
1. Ryba Tilapia
Tilapia je ryba, v Číně běžně chována na rybích farmách. Tyto ryby jsou jedny z nejhorších, nejjedovatějších a nejnezdravějších ryb, s jakými se můžete setkat.
Ryba Tilapia sní cokoliv. Rybí farma na chov vypadá jako malý bazén s odpadní vodou, v níž Tilapia žije. Je to jedna z nejhorších ryb, jakou byste si mohli koupit.
Je všeobecně známo, že čínští farmáři s mořskými plody svým dětem nedovolí jíst mořské plody ze svých farem. Už je vám to jasné? 80% Tipalie, kterou najdete na pultech v Evropě či Americe, pochází z Číny.
2. Treska
Treska je dalším druhům ryb, které se chovají v Číně. Tato ryba není zdravá a žije ve svém vlastním odpadu.
V současnosti pochází více než 50% tresky na západních trzích z Číny.
3. Čínský jablečný džus
Věřte nebo nevěřte, ale přibližně 50% jablečného džusu prodaného na západě pochází z Číny.
Čína je z hlediska objemu produkce pesticidů největší zemí světa. Paradoxně, ještě ani dosud nezačala řešit pesticidy či chemické rezidua v potravinách.
Doporučujeme vám, abyste se zcela vyhýbali jablečný džus, pokud nemáte jistotu odkud pochází. Ovocné šťávy jsou příliš bohaté na cukr a v zájmu udržování nízké hladiny cukrů ve své krvi uděláte lépe, pokud ji smícháte se zeleninovou šťávou nebo čistou vodou.
4. Zpracované houby
Američtí inspektoři zjistili, že houby z Číny byly zkažené. Někteří výrobci v Číně zajdou tak daleko, že označují tyto zpracované houby jako organické, aby zvýšily své zisky.
Pokud si v prohlížeči vyhledáte slovní spojení "záhadné houby" v Číně, zjistíte, že jejich houby jsou úplným padělání. Přitom 34% zpracovaných hub pochází z Číny.
Dejte si tu námahu, abyste si zjistili vše o zdroji, ze kterého pochází zboží, které kupujete. Nakupujte od domácích lokálních producentů a jen skutečně organické (bio), přírodní produkty!
5. Čínský česnek
Američtí inspektoři našli i čínský zkažený česnek. Česnek z Číny je sprejování chemikáliemi více, než je nutné a zanechává v ústech takovou špatnou chuť, jako byste jedli nějakou chemickou směs.
30% česneku prodávaného na západě pochází z Číny.
6. Kuře
Mnozí odborníci na bezpečnost potravin jsou znepokojeni kvalitou dováženého kuřecího masa, protože Čína je zemí, kde je výskyt ptačí chřipky běžným jevem.
Běžný je i přenos potravinami. Kromě toho, Čína vyrábí více pesticidů než kterákoli jiná země světa.
Čína je znečištěna pesticidy, ale i vedlejšími produkty masové výroby a průmyslovým znečištěním.
7. Plastová rýže
Jak jsme již zmínili, vyrábí se nepravá, plastová rýže. Předpokládá se, že ve skutečnosti je vyrobena z brambor a nepravé syntetické pryskyřice.
Převařená rýže zůstane tvrdou a neuvaří se jako skutečná rýže. Předpokládá se, že dlouhodobé účinky této potraviny mohou být karcinogenní.
8. Bahno (prodávané jako pepř)
Čínský prodejce shromažďoval bahno a prodával ho jako pepř. Kromě toho vzal mouku a prodával ji jako bílý pepř. Nazvěte to, jak chcete a prodejte to!
V oblasti bezpečnosti potravin Čína nedisponuje náležitým regulačním systémem.
9. Průmyslová sůl
Průmyslová sůl není vhodná na spotřebu. Přesto se již 13 let prodává s označením kuchyňská sůl!
Pokud se průmyslová sůl dostane do lidského těla, může způsobit duševní i fyzické problémy, problémy se štítnou žlázou, ale i poruchy reprodukčního systému.
10. Zelený hrášek
Máme tu další šílenství ze světového repertoáru ... Sešlo by tričko s nápisem "Jen v Číně". V roce 2005 se v Číně našel padělek zeleného hrášku a je docela možné, že se vyrábí ještě i dnes.
Tento falešný hrášek byl vytvořen ze sójových bobů, zeleného barviva a metabisiřičitanu sodného (chemická látka, která se používá jako bělidlo a jako konzervační prostředek).
Uvedené barvivo je zakázáno používat v produkci potravin, protože je karcinogenní a brání přirozené schopnosti těla absorbovat vápník.
Podobně, jako v případě plastové rýže, ani tento zelený hrášek se vařením nezměkčuje. Navíc voda, v níž se vaří, se zbarví nepřirozeně zelenou. Vyhněte se zelenému hrášku z Číny.
Závěr
Podle mého skromného názoru jsou potraviny vyráběny v Číně, jedny z nejhorších, ke kterým se můžete na této planetě dostat. Jak jsme již zmínili, Čína produkuje více pesticidů, než kterákoli jiná země na světě.
Z toho může vyplývat, že i vaše jídlo se během výroby dostalo do kontaktu s vysokým množstvím pesticidy. Čína je jednou z nejvíce znečištěných oblastí světa.
70% řek je znečištěných, vzduch je toxický a celková objemová produkce zanechává množství toxických chemikálií a vedlejších produktů, jakými jsou odpady unikající do životního prostředí.
Jen si to představte, ovzduší v čínském Pekingu je takové znečištěné, že jeho vdechování ve skutečnosti způsobuje takové poškození plic, jako kdyby jste vykouřili 40 cigaret denně.
Uvádí to studie z roku 2015. Chcete koupit zboží z Číny? Vyhněte se mu.
Jak víte zjistit, zda je váš jablečný džus, česnek nebo houby z Číny? To je těžké říct. Někdy na nich původ vyznačený je, jindy ne. Proto doporučujeme, abyste své potraviny nakupovali na svém lokálním farmářském trhu.
Osobně poznejte svého farmáře nebo dodavatele. Pokládejte otázky, ptejte se na původ potravin. Ptejte se a prožijte čas čtením a vlastním výzkumem.