Každý již ví, že citróny jsou báječnou potravinou pro naše tělo. Nejenže jídlo díky citrónu chutná skvěle, ale citrón má blahodárné účinky i pro lidské tělo. Citrony dokážou vyléčit i mnoho nemocí.
Citrón
Pokud budete odšťavňovat citróny, získáte sice značné výhody, které v sobě citrón uchovává, ale nedostanete z něj absolutní maximum. Proto se výrazně doporučuje, aby se citróny zmrazily.
Citrónová kůra obsahuje mnoho skvělých věcí. Sloučininy, které se právě v citrónové kůře nachází mají za úkol posilovat imunitní systém, normalizovat cholesterol v krvi a napomáhá zabránit vzniku rakoviny.
Kůra z citrusů poskytuje velmi silný účinek a říká se, že zabraňnuje bakteriálním infekcím. To má velký význam při odstraňováné vnitřních parazitů a červů.
Jak dobře víte, tak citróny se používají při detoxikaci těla a je jedno, zda je použijete v limonádě, v čaji nebo přímo v jídle.
Výhody
- Prevence rakoviny
- Snížení rizika mrtvičky
- Léčby zánětů
- Odolnost imunitního systému
- Prevence symptomů astamu
- Vyčistí játra
- Léčí dokonce stres a deprese
Vitámín C
Citróny jsou výrazně známé pro velký obsah vitaminu C, který je většinou obsažený ve šťávě. Podle nového výzkumu se však ukázalo, že i kůra poskytuje skvělé živiny. Další výhodou citrónů je to, že se jedná o přírodní potravinu a nemusíte do sebe tedy „cpát“ chemické léky. Posiluje zdravé tělní buňky a ničí ty rakovinotvorné.
Postup
Vezměte cintróny, umyjte je a důkladně je vydezinfikujte, a to pomocí jablečného octa nebo sody. Poté je opláchněte a vysušte pomocí utěrky.
Vložte do mrazáku a přes noc v něm nechte.
Jakmile budou citróny dobře zmrzlé, tak nastrouhejte celý citrón, včetně kůry i semínek.
Nyní vezměte plastovou formičku na led, a do důlků citrón vložte.
Takto budete mít citrón vždy po ruce a neuniknou z něj žádné blahodárné živiny.
Přidávejte do salátů, polévek, těstovin, domácí zmrzliny, nebo do šťávy, džusu, čaje.