21 tun napíchaného vepřového masa s obsahem nebezpečných chemických látek dorazilo na Slovensko již minulý měsíc. Jaké jsou následky tohoto nebezpečí?

4.8
(63)

Tomáš , 07. 07. 2019

Vepřové maso pochází z Belgie, jak uvádí systém rychlého varování, jedná se o maso doslova plné antibakteriálních látek. Šéfkuchař Jozef Bíreš potvrdil podrobné a velmi rozsáhlé kontroly. Celou situaci však zkomplikovala jedna podstatná věc.

Vepřové maso

Tento problém s vepřovým masem plným chemických látek vznikl na slovensku již minulý měsíc

"Výstraha odborníků platí konkrétně pro 21 tun tohoto masa. Do této chvíle bylo však obejeveno pouhých 3,4 tun vepřového masa naplněného chemikáliemi. "

Všechno vepřové maso je kontrolováno, protože závadná zásilka byla dovezena již na konci května, ale výstraha byla vyhlášena až nyní. 
To je mimořádně zdlouhavý čas, potvrdil Jozef Bíreš, generální ředitel Státní a veterinární správy České republiky.

Jednalo se o zásilku chlazeného vepřového masa. 

Bylo to chlazené vepřové maso. Kontroloři se pokoušejí odhalit, kde se může vepřové maso vyskytovat.

 "V současné době se provádí pasportizace, bez ohledu na to, zda byla prodána jako nová nebo šla do masa. Podle mnoha názorů odborníků bude již velké množství tohoto masa snězeného."

Antibiotické látky

Antibiotické látky jsou zakázány využívat u dobytka určeného na jatka, protože látky způsobují v lidském těle to, že bude mnohem odolnější vůči antibiotickým látkám. Znamená to, že příště, až byste onemocněli a potřebovali pomoc antibiotik, nefungovaly by. 

Od roku 2006 se v EU uplatňují přísné zásady pro nakládání s antimikrobiálními látkami pro zvířata. Je třeba, aby je v každém případě zažili měsíc poté, co byli infuzí a konzumováni. Kromě toho hrozí nebezpečí citlivosti nebo zklamanosti nezranitelnosti, když po dlouhou dobu pohltíte i skromné ​​množství toxinů.