Trik jak na výborné a šťavnaté domácí řízky. Originální způsob obalování řízků

4.8
(62)

Jan , 18. 06. 2024

Pokud máte stejně jako já problém, že vepřové řízky jsou ne vždy takové šťavnaté a chutné, jak by měly být, tento nápad se vám bude velmi hodit. Řízky jsou pokaždé krásně šťavnaté a měkoučké. Navíc takto připravené masíčko nemusíte pouze obalovat v trojobalu, můžete ho například opékat, restovat, péct ale například i grilovat. Doporučuji to každému.

Potřebujeme:

  • Maso na řízky (vepřové, kuřecí, telecí ...)
  • Kyselou smetanu nebo bílý jogurt
  • mléko
  • sůl
  • koření
  • olivový olej

Jak na to :

Postup uvádím tak, jak ho popsala autorka paní Marcela samozřejmě množství ingrediencí je třeba přizpůsobit podle objemu surovin.

"Matko, hospodyňky pokud chcete, abyste zůstali vepřové a kuřecí řízky šťavnaté, tak jejich jemně naklepete nasolíme dejte do mísy pokapejte olivovým olejem zalijete asi tak 4 dcl mlékem. Přidáte 3 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu a necháte v tomto líbí asi tak 2 - 4 hodinky - je ale dobré když jsou v líbí i celou noc. A můžete smažit, opékat, na co máte chuť.