Bylo odhaleno, co výborný dermatolog Lukas Nikolova za velké peníze říká svým klientům. nyní jeho rady můžete znát i vy a zhubnout!
Shoďte většinu z břišního tuku během jednoho týdne!
Pozor na cvičení, je to chyták: Toto vám nakopne metabolismus ještě lépe!
Cvičit nemůže každý. A největší chyba je to, že lidé si prostě najednou usmyslí, že potřebují zhubnout, přičemž se roky téměř nehýbali.
Takový prudký nárůst aktivity je nesmírnou zátěží na klouby i celý pohybový aparát. Když chcete začít intenzivněji cvičit, vždy se nejprve poraďte s odborníkem, zda vám to neublíží ještě více.
Já doporučuji svým klientům, aby během prvního týdne zapomněli na fitness a každý den strávili alespoň 20 minut souvislou chůzí (ideálně rychlejší, ale vždy tak, aby to zvládali vaše klouby). Tato metoda doslova probudí váš metabolismus. Je to bezpečné a neskutečně účinné řešení.
Strava dokáže úžasné věci: Stačí přitom vyměnit jen pár věcí a kila půjdou dolů!
Neuznávám diety, během nichž týden nebo dva trýzníte své tělo jedním typem jídla. Stačí, když ve stravě změníte jen pár věcí a dokáže to úžasně pomoci vašemu trávení. Takto se můžete zbavit množství uloženého tuku a zabráníte tomu, aby ho tělo ukládalo.
A ještě jedna důležitá věc, kterou lidé častokrát ignorují – sůl a nadměrné solení je během hubnutí stejným nepřítelem jako cukr a nadměrná konzumace slazených dobrot.
Dejte na tyto kombinace jídel.
Jídelníček na týden:
Variace snídaně (nejdůležitější jídlo dne): - Ovesné vločky s ořechy, trochou vanilky a rozinkami – ideálně bez mléka, másla a medu.
- Rozinky můžete před konzumací namočit do horké vody, nabobtnají a budou ještě sladší.
- Smaženice se zeleninou, můžete na přípravu použít rostlinný olej, ale v co nejmenším množství a ideálně olivový olej.
- Pečivo si můžete také dopřát k snídani, avšak vyměňte klasický chléb z kvásku, za nekvašený – například irský chléb.
- Dejte si k němu kuřecí maso, nízkotučný tvaroh (namísto sýra, pokud sýr tak s nižším obsahem tuku) a rajčata. Uberte i na vaší spotřebě kávy. Jednou za týden si můžete dopřát i více šálků, zbytek týdne je dobré se jí vyhýbat, případně, dát si jen jeden šálek.
- Zdravé lívance bez mouky a cukru – mouku vyměňte za umleté ovesné vločky, smíchejte je s nízkotučným tvarohem, vajíčkem a utřeným banánem. Namísto smažení je připravte v troubě.
- Takto připravíte i palačinky, namísto mouky zvolte ovesné vločky. Připravte je na pánvi, kterou nejdříve přejeďte rozkrojeným bramborem, palačinky se nepřipálí ani bez tuku.
Co k obědu: - Rýže je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energii. Nejlepší je hnědá rýže, kterou si můžete dopřát s kuřecím soté, namísto soli ochucujte sojovou omáčkou a mletým pepřem.
- Dušené zelí hovězím masem.
- Pohanka je také výborná příloha, pokud chcete zhubnout. Smíchejte ji se zeleninou restovanou na česneku a trochou tvrdého sýra.
- Rizoto s hráškem a tuňákem, případně kuřecím masem.
- Těstoviny z celozrnné mouky s kuřecím masem, olivami a rajčaty.
- Plněné zelné listy mletým masem a rýží – bez další přílohy.
Variace svačiny: - Pohár ovoce.
- Upečené jablka s tvarohem.
- Nekvašený chléb a tzatziky omáčka.
- Ovesné vločky se strouhanou mrkví a jablkem.
- Nízkotučný tvaroh s kokosem.
- Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyselým ovocem.
Co k večeři: - Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny, pokapaný olivovým olejem.
- Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčetem.
- Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.
- Pečený pstruh na másle se zeleninou.
- Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.
- Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.
- Důležité je i to, abyste se ani zdravou stravou nikdy nepřejídali. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času, nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu.
- Rýže je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energii. Nejlepší je hnědá rýže, kterou si můžete dopřát s kuřecím soté, namísto soli ochucujte sojovou omáčkou a mletým pepřem.
- Dušené zelí hovězím masem.
- Pohanka je také výborná příloha, pokud chcete zhubnout. Smíchejte ji se zeleninou restovanou na česneku a trochou tvrdého sýra.
- Rizoto s hráškem a tuňákem, případně kuřecím masem.
- Těstoviny z celozrnné mouky s kuřecím masem, olivami a rajčaty.
- Plněné zelné listy mletým masem a rýží – bez další přílohy.
Variace svačiny: - Pohár ovoce.
- Upečené jablka s tvarohem.
- Nekvašený chléb a tzatziky omáčka.
- Ovesné vločky se strouhanou mrkví a jablkem.
- Nízkotučný tvaroh s kokosem.
- Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyselým ovocem.
Co k večeři: - Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny, pokapaný olivovým olejem.
- Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčetem.
- Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.
- Pečený pstruh na másle se zeleninou.
- Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.
- Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.
- Důležité je i to, abyste se ani zdravou stravou nikdy nepřejídali. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času, nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu.
- Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny, pokapaný olivovým olejem.
- Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčetem.
- Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.
- Pečený pstruh na másle se zeleninou.
- Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.
- Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.
- Důležité je i to, abyste se ani zdravou stravou nikdy nepřejídali. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času, nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu.
Je dokázáno, že při ní člověk jí pomaleji, jídlo si lépe vychutná a nemá sklony přejídat se.