Skvělá rada od dietologa, díky které zhubnete břišní tuk. Za toto klienti platí velké peníze!

0
(0)

Dalibor , 20. 10. 2022

Dietolog Lukas Nikolova z prestižní Hill Clinic prozradil, co říká svým klientům, kteří za ním přicházejí s prosbou o pomoc při hubnutí.

Za tuto radu si oni platí, ale pro vás je zcela zdarma!

Cvičit nemůže každý. A největší chyba je to, že lidé si jednoduše najednou smyslí, že potřebují zhubnout, přičemž se léta téměř nehýbali. Takový prudký nárůst aktivity je nesmírnou zátěží na klouby i celý pohybový aparát. Když chcete začít intenzivněji cvičit, vždy se nejprve poraďte s odborníkem, jestli vám to neublíží ještě víc.

Já doporučuji svým klientům, aby během prvního týdne zapomněli na fitness a každý den strávili alespoň 20 minut souvislou chůzí (ideálně rychlejší, ale vždy tak, aby to zvládali vaše klouby). Tato metoda doslova probudí váš metabolismus. Je to bezpečné a neskutečně účinné řešení.

Neuznávám diety, během kterých týden nebo dva trýzněte své tělo jedním typem jídla. Stačí, když ve stravě změníte jen pár věcí a dokáže to úžasně pomoci vašemu trávení. Takto se můžete zbavit množství uloženého tuku a zabráníte tomu, aby jej tělo ukládalo.

A ještě jedna důležitá věc, kterou lidé častokrát ignorují – sůl a nadměrné solení je během hubnutí stejným nepřítelem jako cukr a nadměrná konzumace slazených dobrot.

Dejte na tyto kombinace jídel

Jídelníček na týden:

Variace snídaně (nejdůležitější jídlo dne):

  • Ovesné vločky s ořechy, trochou vanilky a rozinkami – ideální bez mléka, másla a medu. Rozinky můžete před konzumací namočit do horké vody, nabobtná a budou ještě sladší.
  • Smaženice se zeleninou, můžete k přípravě použít rostlinný olej, ale v co nejmenším množství a ideální olivový olej.
  • Pečivo si můžete také dopřát k snídani, ovšem vyměňte klasický chléb z kvásku, za nekvašený – například irský chléb.
  • Dejte si k němu kuřecí maso, nízkotučný tvaroh (namísto sýra, pokud sýr tak s nižším obsahem tuku) a rajčata.
  • Uberte také na vaší spotřebě kávy. Jednou za týden si můžete dopřát i více šálků, zbytek týdne je dobré se jí vyhýbat, případně dát si jen jeden šálek.
  • Zdravé lívance bez mouky a cukru – mouku vyměňte za umleté ​​ovesné vločky, smíchejte je s nízkotučným tvarohem, vajíčkem a rozmačkaným banánem. Namísto smažení je připravte v troubě.
  • Takto připravíte i palačinky, místo mouky vyjměte ovesné vločky. Připravte je na pánvi, kterou nejprve projeďte rozkrojenou bramborou, palačinky se nepřipálí ani bez tuku.

Co k obědu:

  • Rýže je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energii. Nejlepší je hnědá rýže, kterou si můžete dopřát s kuřecím soté, místo soli ochucujte sójovou omáčkou a mletým pepřem.
    Dušené zelí hovězím masem.
  • Pohanka je také výborná příloha, pokud chcete zhubnout. Smíchejte ji se zeleninou restovanou na česneku a trochou tvrdého sýra.
  • Rizoto s hráškem a tuňákem, případně kuřecím masem.
  • Těstoviny z celozrnné mouky s kuřecím masem, olivami a rajčaty.
  • Plněné zelné listy mletým masem a rýží – bez další přílohy.

Variace svačiny:

Pohár ovoce

  • Upečená jablka s tvarohem.
  • Nekvašený chléb a tzatziky omáčka.
  • Ovesné vločky se strouhanou mrkví a jablkem.
  • Nízkotučný tvaroh s kokosem.
  • Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyselým ovocem.

Co k večeři:

  • Salát z kuřecího masa a čerstvé zeleniny, pokapaný olivovým olejem.
  • Nekvašený chléb s mozzarellou, krůtí šunkou a rajčatem.
  • Kuřecí pečeně restovaná s hrachem a rajčaty.
  • Pečený pstruh na másle se zeleninou.
  • Salát s ořechy a lehkou jogurtovou zálivkou.

Variace zelných salátů, ale bez majonézy – nahraďte ji jogurtem, případně zakysanou smetanou s nižším obsahem tuku.
Důležité je i to, abyste se ani zdravou stravou nikdy nepřejídali. Já radím mým klientům, aby si na jídlo vždy dali alespoň 15-20 minut času, nejedli nikdy před počítačem ani televizí a pokud je to možné, pustili si během stolování vážnou hudbu. Je dokázáno, že při ní člověk jí pomaleji, jídlo si lépe vychutná a nemá sklony přejídat se.