Rychlý způsob, jak se zbavit pálení žáhy, bolestí žaludku a gastritidy

0
(0)

Dalibor , 06. 11. 2019

Žaludek je součástí trávicí soustavy a nachází se mezi tenkým střevem a jícnem.

Jeho hlavním úkolem je částečně rozložit přijatou potravu, hlavně bílkoviny, které se v tenkém střevě rozloží na aminokyseliny.

Aminokyseliny se v tenkém střevě vstřebávají do krve a jí roznášejí do ostatních orgánů, kde se využívají na syntézu nových bílkovin či hormonů.

Jak žaludek chrání střeva

Kyseliny v žaludku mají nízkou hodnotu pH, díky čemuž kromě rozkladu potravy pohodlně usmrtí i patogenní bakterie, které by mohly vyvolat nebezpečné infekce v těle.

Tímto způsobem žaludek v podstatě chrání střeva před infekčními nemocemi. Pokud tento proces z jakéhokoliv důvodu selže, vzniká například průjem.

Infekce však nemusí zasáhnout pouze střeva, ale postihnout může i samotný žaludek.

To pak vede k zánětu žaludeční sliznice, nadýmání, pálení žáhy, ztrátě chuti k jídlu, krvácení, žaludečním vředům a bolestem.

Nemocnému žaludku se zvykne odborně říkat gastritida.

Faktory podporující vznik chronické gastritidy

Gastritidu mohou vyvolat následující faktory:

  • kouření
  • nadměrná konzumace alkoholu
  • chronický stres
  • nezdravé stravovací návyky
  • nadměrné užívání nesteroidních léků proti bolestem (ibuprofen, paracetamol)
  • infekce bakterií Helicobacter pylori

Na gastritidu a pálení žáhy existuje množství konvenčních terapií. Většina standardních léků však způsobuje nežádoucí vedlejší účinky, které nemocným lidem dále ztrpčují život.

Přírodní metody léčby gastritidy a pálení žáhy

Naštěstí existují i ​​přírodní metody, které nemají žádné vedlejší účinky. A právě o nich si nyní řekneme trochu více.

1. Rýžová voda

Uvařte dvě plné hrsti rýže v 1 litru vody. Vodu sceďte a nechte vychladnout.

Na zmírnění pálení žáhy a léčbu gastritidy pijte tuto vodu každý den až do ústupu zdravotních potíží.

2. Mrkev a celerový džus

Vložte do mixéru 2 mrkve, pár stébel řapíkatého celeru a trochu vody.

Mixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Tento nápoj zmírní příznaky a bolesti při gastritidě a velmi efektivně potlačí pálení žáhy.

Užívejte dle potřeby.

3. Hruška a zázvor

Podobně jako při předešlém receptu i zde vložte do mixéru uvedené suroviny, přidejte trochu vody a rozmixujte.

Tento nápoj má silné antibiotické a protizánětlivé účinky. Je velmi účinný proti škodlivým bakteriím v žaludku.

4. Jablko a heřmánek

Jablko oloupejte a zbavte jadřinců. Nakrájejte ho na měsíčky. Položte je na pánev nebo do hrnce, přidejte vodu a pár květů heřmánku.

Tuto směs převařte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pijte každý den a bolesti žaludku nebo pálení žáhy brzy pominou.

5. Šťáva z petrželky

Vložte do mixéru hrst petrželové natě, litr vody a dobře to rozmixujte.

Tento nápoj pijte každý den. Uskladňujte ho v lednici a každý den si připravte čerstvý nápoj.

👍 Tento návod je užitečný