Zvenku křupavý a uvnitř lahodný jablečný štrůdl recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 07. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do mouky nalijte vodu, přidejte vejce a slunečnicový olej.
    2. Hmotu důkladně promíchejte.
    3. Posypte si desku moukou a začněte na ní mísit těsto. Mělo by být pružné a nelepivé.
    4. Přikryjte ho utěrkou a nechte 25 minut v teple.
    5. Dejte si na stůl starší ubrus, který již nepoužíváte, posypte ho moukou, položte na něj těsto a jemně ho vyválejte.
    6. Pak ho opatrně a pomalu vytahujte prsty, dokud nebude téměř průhledné.
    7. Posypte těsto strouhankou.
    8. Oloupejte si jablka, vyřízněte z nich střed a nakrájejte je na jemné plátky.
    9. Naskládejte je na strouhankovou vrstvu, na kterou následně přidejte cukr a skořici.
    10. Zabalte do rolády a konce těsta dobře upevněte.
    11. Štrúdl si přemístěte na plech, vidličkou do něj udělejte pár dírek a pečte přibližně 30 minut při teplotě 190 stupňů.
    12. Vyndejte z štrúdl z trouby – potřete máslem, posypte cukrem a pošlete do trouby na dalších 10 minut.
    13. Teplý jablečný štrúdl můžete ozdobit čokoládovým sirupem, práškovým cukrem nebo zmrzlinou. Vaše chuťové buňky zažijí dokonalou chuť a křupavost.