Znojemské okurky bez vaření nálevu originální příprava recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Dalibor, 13. 08. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Na každý pohár:

Postup přípravy

  • Okurky si umyjeme. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.
  • Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
  • Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřeme.
  • Okurky sterilizujeme v páře. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10 minut. Jen tolik, aby chytlo víčko.
  • Vyjmeme, obrátíme a necháme vychladnout. To je vše, skladujeme s ostatními zavařeniny.

Tyto okurky miluji a proto tento rok jiné ani neděláme. Minulý rok jsme udělali na zkoušku jen 2 sklenice a s manželem jsme je zlikvidovali za 1 den. Opravdu výborné a úplně jednoduché!