Tyto okurky miluji a proto tento rok jiné ani neděláme. Minulý rok jsme udělali na zkoušku jen 2 sklenice a s manželem jsme je zlikvidovali za 1 den. Opravdu výborné a úplně jednoduché!
Znojemské okurky bez vaření nálevu originální příprava recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Na každý pohár:
Postup přípravy
- Okurky si umyjeme. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.
- Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
- Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřeme.
- Okurky sterilizujeme v páře. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10 minut. Jen tolik, aby chytlo víčko.
- Vyjmeme, obrátíme a necháme vychladnout. To je vše, skladujeme s ostatními zavařeniny.
Podobné recepty
Další recepty
Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: rychlá a lehká večeře z grilu i toustovače
chuťovky
18 minut

Nejchutnější domácí klobása podle vesnického receptu: šťavnatá, voňavá a poctivá
chuťovky
120 minut

Ořechové griliášky mezi oplatkami: rychlá nepečená klasika, která zmizí ze stolu
chuťovky
25 minut