Zmrzlinové řezy bez zmrzlinovače: domácí dezert ideální na horké letní dny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 20 minut
Jan, 05. 06. 2025

Pokud hledáte jednoduchý a osvěžující dezert na léto, který zvládnete bez speciálních kuchyňských pomůcek, zmrzlinové řezy z kondenzovaného mléka a smetany jsou tím pravým. Recept je rychlý, bez pečení a výsledkem je krémový, jemně čokoládový zákusek, který ocení děti i dospělí. Využitím klasických sušenek vytvoříte vrstvený, efektní a chutný mražený dezert, který je ideální na oslavy i nedělní pohodu.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava krému: Smetanu vyšlehejte dotuha. Poté postupně přilévejte kondenzované mléko a jemně vmíchejte, dokud nevznikne hladký krém.
  • Přidání čokolády: Čokoládu nasekejte na malé kousky a zamíchejte ji do krému.
  • Vrstvení: Dno obdélníkové formy vyložte pečicím papírem. Rozložte první vrstvu sušenek, na ni rozetřete část krému. Pokračujte ve vrstvení – střídavě sušenky a krém – dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by měl tvořit krém.
  • Mražení: Formu zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a vložte do mrazničky minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • Servírování: Zmrzlinový dezert vyjměte z formy, nakrájejte na řezy a podávejte ihned. Můžete dozdobit strouhanou čokoládou nebo mátou.

Časová náročnost a porce

Celková doba přípravy: cca 20 minut + minimálně 4 hodiny mražení

Počet porcí: 10–12 řezů (podle velikosti)

Závěr

Zmrzlinové řezy jsou ideálním dezertem na léto – krémové, osvěžující a hotové bez pečení. Navíc jsou velmi variabilní – můžete je obměnit podle chuti čerstvým ovocem, jiným druhem čokolády nebo třeba ochuceným kondenzovaným mlékem. Pokud je jednou vyzkoušíte, stanou se stálicí vašeho letního menu.