Zebra kostky: lahodný dezert, který potěší oči i chuťové buňky recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 30 minut
Pokud máte rádi dezerty, které nejen skvěle chutnají, ale také krásně vypadají, tento recept na zebrové kostky je právě pro vás. Tyto kostky jsou ideální na rodinné oslavy, kde vždy zazáří svým vzhledem a chutí.
Pro 8 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na krém:
Na polevu:
Postup přípravy
- Příprava krému: Smíchejte mouku s mlékem a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky. Přidejte strouhaný kokos a na mírném ohni uvařte hustý krém. Stále míchejte, aby se krém nepřipálil. Nechte krém vychladnout a poté do něj přidejte cukr, vanilkový cukr a máslo. Důkladně promíchejte, aby vznikla hladká krémová hmota.
- Příprava těsta: V míse smíchejte drcené sušenky, kakao, meruňkový džem, rum, máslo, cukr a postupně přidávejte mléko, dokud nevznikne hmota, se kterou lze snadno pracovat. Těsto by nemělo být příliš tekuté. Těsto rozdělte na tři stejné části. Každou část vyválejte na rozměr přibližně 20 x 30 cm.
- Sestavení dezertu: Na pekáč nebo do formy položte první část těsta. Na těsto naneste polovinu kokosového krému a rovnoměrně ho rozetřete. Přikryjte druhou částí těsta, opět naneste zbývající krém a zakončete třetí částí těsta.
- Čokoládová poleva: Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a přidejte lžičku oleje, aby byla poleva hladká a lesklá. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně natřete na povrch dezertu.
- Chlazení a podávání: Dejte hotový dezert do lednice alespoň na 2 hodiny, aby ztuhl a chutě se propojily. Nakrájejte na menší kostky a servírujte.
Podobné recepty
Další recepty
Lžícový koláč s meruňkami: rychlý dezert bez vážení a s křupavou drobenkou
dezerty
45 minut

Jemné kynuté koláče z máslového těsta: Tvaroh, mák, meruňky a drobenka
dezerty
105 minut

Svatomartinské nekynuté rohlíčky s ořechovou náplní: křehké, voňavé a hotové bez kynutí
chuťovky
130 minut