Zázračný recept na závin bez mouky ani ovesných vloček recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Těsto (na 1 závin, pokud chcete 3 záviny použijte trojitou dávku):
2 zralé banány
,2 vejce
,1 lžička meduNáplně:
Maková:
150 g mletý mák
,250 g mascarpone (můžete nahradit tvarohem)
,100 g zavařené ovoce
,podle chuti medČistě tvarohová náplň:
300 g tvaroh
,1 žloutek
,med podle chuti
,Na zjemnění zakysaná smetana
,Můžete zkusit i náplň ořechovou – klasicky z mletých ořechů, mně se nejvíce osvědčily náplně tvaroh a mák- Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Banán si rozmixujeme spolu s medem se žloutky, získáme hladkou jednotnou hmotu bez hrudek.
- Zvlášť si vyšleháme tuhý sníh z bílků, já do něj zvyknu přidávat i Špetku soli, ale v receptu to nebylo. Obě hmoty smícháme.
- Těsto natáhneme na plech vyložený papírem na pečení (rozměr 35 x 20) v tenké vrstvě a pečeme při teplotě 180 ° C cca 20 minut.
- Po upečení těsto necháme vychladnout, zatím si uděláme nádivku.
- Na makovou náplň si smícháme mák s tvarohem, medem, natřeme na těsto a uložíme ovoce. Těsto pak opatrně srolujeme, budete překvapeni, ale jde to docela snadno.
- Rolku pořádně stlačíme rukama a potřeme žloutkem.
- Vložíme zpět do trouby necháme péct na 10 minut při teplotě 220 ° C. Co se týče dalších závinů, postupujeme stejně, do tvarohové nádivky doporučuji přidat i rozinky.