Zapečené vrstvené vepřové maso ,,dřevorubecká bašta,, recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.
    2. Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky.
    3. Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.
    4. Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.
    5. Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílým vínem – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.
    6. Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.
    7. Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.