Zapečené vrstvené vepřové maso ,,dřevorubecká bašta,, recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.
- Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky.
- Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.
- Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.
- Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílým vínem – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.
- Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.
- Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.
Podobné recepty
Další recepty
Zapečený obalovaný květák z trouby – křupavý, lehký a chutný bez smažení
hlavní chody
45 minut

Lovcova omáčka z Černého lesa – silná, aromatická a dokonale návyková
hlavní chody
50 minut